V programu Master of Realms vytvoříte snadno nádherné mapy pro RPG. Můžete je vytisknout na papír nebo ve 3D
Novinka zdroj: The Master Forge

V programu Master of Realms vytvoříte snadno nádherné mapy pro RPG. Můžete je vytisknout na papír nebo ve 3D

27. 3. 2024 9:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Master of Realms je ve své podstatě obyčejný editor map. Jeho hlavní síla však spočívá v jednoduchosti, komplexnosti a využitelnosti. Navíc umí exportovat vaše mapy z digitálního rozhraní, a to buď na papír, nebo v podobě modelů pomocí 3D tiskárny.

Ostatně, kdo z vypravěčů někdy nehledal software, ve kterém by vytvořil mapy snadno a rychle, navíc bez šílených pořizovacích nákladů nebo měsíčního předplatného? Přesně pro takové hráče tu je Master of Realms. Jako bonus pak svoje mapy využijete i ve svém oblíbeném virtuálním tabletopu.

V základu jde o jednoduchý systém, kdy z jednotlivých hexových polí poskládáte mapu a na jednotlivé povrchy přidáváte, co potřebujete – budujete města, zajímavé lokace a je jen na vás, zda potřebujete velkou mapu fantasy světa nebo detailnější prostředí, jako je třeba moderní město uprostřed zombie apokalypsy.

Master of Realms zdroj: The Master Forge

Projekt momentálně vybírá peníze na Kickstarteru, kde ho dostanete za zvýhodněnou cenu, a ještě s exkluzivními bonusy. Jediné, co potřebujete, je počítač se systémem Windows, MAC nebo Linux a klienta služby Steam, kde už má projekt i vlastní stránku.

Základní verzi programu pořídíte za 785 korun. U ní ale chybí možnost exportu souborů do STL, tedy 3D tisku. Mnohem zajímavější je proto druhá verze za 1 250 korun s touto podporou, a navíc dostanete i přístup do bety, která začne několik měsíců před oficiálním vydáním, které je plánované na poslední kvartál roku 2024. Vyšší verze pak nabízí objekty navíc, kdy například za necelých 7 000 korun dostanete na dva roky licenci opravňující vás k prodávání vámi vytvořených map.

Je vidět, že o možnosti, které Master of Realms nabízí, je zájem. Kampaň už vybrala téměř 7 milionů korun a pro zájemce to znamená nášup dodatečných cílů, které jsou v rámci kampaně dostupné pro všechny, kdo hru podpoří alespoň v ceně základní verze. Tady je asi nejdůležitější vypíchnout podporu Steam Workshopu, která umožní přidávání hromady obsahu samotnou komunitou.

Jinak se jedná o zajímavé tematické možnosti pro mapy od lávové řeky přes trpasličí a elfí říše až po kyberpunkové megapole. Další zajímavé věci jsou pak stále ještě zamčené. Jedná se třeba o možnost tvořit mapy ve čtvercové síti nebo speciální obsah pro kobky a jeskyně. Master of Realms vypadají opravdu jako skvělý a silný pomocník pro všechny vypravěče nebo lidi, kteří rádi tvoří světy. Do konce kampaně ještě zbývá přes dvacet dní.

Nejnovější články