Conclave Virtual Tabletop vám videoherní formou zprostředkuje bitvy vašich RPG seancí
Novinka zdroj: Aggressive Combustion

Conclave Virtual Tabletop vám videoherní formou zprostředkuje bitvy vašich RPG seancí

9. 1. 2024 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Conclave Virtual Tabletop je další s řady virtuálních pomocníků a simulátorů pro hraní RPG, jehož hlavním účelem jsou souboje. Díky jednoduchému nastavení můžete rychle vytvořit epické bojiště pro vaše online hry, ale klidně i pro ty naživo, které můžete ovládat tabletem nebo si posílat herní ovladač podle toho, která postava je zrovna na tahu.

Pro někoho může být nevýhoda, že Conclave nepodporuje žádné specifické systémy, takže nastavení toho, co přesně potřebujete, bude na vás nebo na komunitě. Dobrou zprávou ale určitě je propojení s Heroforge. Tahle stránka umožňuje vytváření figurek a jejich import do hry. Společně s Conclave dostanete navíc možnost exportu pěti figurek zdarma a můžete použít celou svou existující knihovnu v Heroforge.

Samotný Conclave Virtual Tabletop disponuje kostkami, nástroji na měření i základní sadou materiálů pro vaše výpravy. Zbytek map, portrétů nebo třeba tokenů si budete muset sami importovat pomocí intuitivního systému. Kromě toho samozřejmě můžete nastavovat i osvětlení, denní dobu, počasí a spoustu dalšího. Pokud budete chtít, dokážete vytvořit většinu her obsahujících herní desku. Navíc lze přepínat mezi 2D zobrazením map s tokeny a 3D s dalšími efekty a miniaturami.

Prostředí k tomu všemu podporuje Remote Play, tedy hraní přes sdílenou obrazovku na Steamu. Tahle metoda je rychlá a snadná na propojení, má ale v tomhle případě i jednu nevýhodu – ostatní hráči mají kompletní přístup k ovládání Conclave, a to v tomto případě znamená i to, že mohou lehce využít tlačítka pro přidávání věcí do hry, proto tedy pozor, s kým hrajete a s cizími lidmi radši nespouštějte obrazovku z očí.

Conclave rozhodně nevypadá zle, propojení s Heroforge mu dává hromadu možností a jednoduchost je vítaná. Ale záleží hlavně na komunitě, zda se v konkurenci prosadí a i na tom, jak aktivní budou hráči ve sdílení svých výtvorů a přenášení systémů, k čemuž je workshop Steamu jako dělaný. Hlavní výhodou bezesporu cena: Celý software vás na Steamu vyjde na 480 korun bez nutnosti ho pořizovat pro víc členů skupiny.

Nejnovější články