V Old Gods & Young Guns si vyrábíte bouchačky z těl mrtvých bohů
Novinka zdroj: Rat Wave Game House

V Old Gods & Young Guns si vyrábíte bouchačky z těl mrtvých bohů

21. 12. 2022 8:32 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Existuje spousta tzv. setting-agnostic RPG her, tedy takových, které nabízí pouze samotný herní systém, aniž by jej doprovázely konkrétním světem, dobovým zasazením či žánrem. Namátkou zmiňme populární FATE nebo třeba dobrodružné a akční RPG Savage Worlds.

O něco vzácnější jsou pak jejich protipóly, tzv. system-agnostic hry, tedy takové, které před vás předestřou svůj svět, ale už se neobtěžují vám povědět, jak byste si v tom světě měli hrát... Takovou hrou jsou i Old Gods and Young Guns. Hrou, která všechno své úsilí upíná na prezentaci herního vesmíru a wow, že je to panečku nějaký vesmír. 

Mluvíme tu o bláznivě vyhlížející sci-fi připomínající ty nejfantasknější odnože Marvelovských komiksů. Z prastarých bohů, dříve přebývajících v nitrech planet i v nebesích na lůžcích z hvězdného prachu a nyní zesnulých po eonech času, si hráči v roli kovbojů dobývajících okrajové planety čtvrté galaxie vyrábí kouzelné bambitky.

A protože o takovou bambitku je na tomhle meziplanetárním pohraničí nemalý zájem, měli by se hráči připravit na záplavy pistolníků, hrdlořezů a korporátních agentů, kteří jim půjdou po krku. Ujetost námětu je ještě posílená tím, že místo autorských ilustrací příručka využívá sbírku westernových komiksových panelů z veřejné domény. 

Abyste si mohli Old Gods and Young Guns zahrát v pravém slova smyslu, budete ale potřebovat i nějaký ten systém. Autorka Kayla MacQuarrie ze studia Rat Wave Game House doporučuje právě výše zmíněný FATE nebo systém obdobně stylizované hry jako třeba Drifters. Příručku pro samotné Old Gods and Young Guns si za deset babek pořídíte zde na stránkách studia

Nejnovější články