U příležitosti oslav 50. narozenin Dungeons & Dragons vyjde kniha o vývoji hry
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

U příležitosti oslav 50. narozenin Dungeons & Dragons vyjde kniha o vývoji hry

26. 3. 2024 12:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Nechce se věřit, že Dungeons & Dragons letos oslaví své již padesáté výročí. Studio Wizards of the Coast v rámci oslav mimo jiné plánuje vydat knihu The Making of Dungeons & Dragons 1970-1977, která vás provede ranným vývojem nejslavnější RPG značky. Ta bude obsahovat nové materiály z archivu, kdy se dočkáme třeba interní komunikace tvůrců, náčrtků a dalších lahůdek, které jistě zaujmou každého fanouška hry.

The Making of Dungeons & Dragons zdroj: Wizards of the Coast

Navíc je součástí knihy i první verze pravidel v kompletní podobě, takže pokud by si někdo chtěl zahrát to staré dobré D&D, jak vypadalo před dávnými lety, bude mít možnost.

Na sestavení knihy se podílel třeba Jon Peterson, tedy herní historik, který už má za sebou jiné knihy o historii D&D. Wizardi ho najali, aby jim pomohl sestavit materiály a díky vysoce kvalitním skenům je přenést do podoby tohoto sběratelského kousku.

Vydání knihy je naplánované na 18. června a už teď si ji můžete předobjednat. První možností je třeba Amazon, ale najdete ji i v českých specializovaných knihkupectvích. Cena téhle krásky v rudo zlatém přebalu se pak pohybuje kolem dvou tisíc korun.

Přestože příručky Dungeons & Dragons byly v posledních měsících často odkládané kvůli problémům s tiskem, vývojáři slibují, že kniha bude připravená včas. Ještě aby ne, když se jedná o jeden ze základních kamenů oslav výročí.

Nejnovější články