Tvůrci Tales from the Loop znovuzrodí legendární Mutant Chronicles
Novinka zdroj: Target Games

Tvůrci Tales from the Loop znovuzrodí legendární Mutant Chronicles

5. 9. 2023 10:11 | RPG | autor: Michal Krupička |

Mutant Chronicles je populární RPG, které odchovalo nejednoho hráče. Jeho první edice vyšla už v roce 1993 a od té doby dostala nejen další pravidla, ale i vlastní wargaming, karetní hru (světově známý Doomtrooper), deskovky, videohry, komiksy i film. Nicméně poslední verze pravidel vyšla už docela dávno – v prosinci 2015.

To bylo naposledy, co se mohli hráči podívat do světa korporací na Měsíci, Marsu, Venuši a Merkuru, kam se lidstvo usídlilo po útěku ze zničené Země. Frakce inspirované Asií, Amerikou a Evropou se pak utkaly s bratrstvem Temné legie, které pod vedením pětice Temných apoštolů používá nemrtvé i mutanty, aby naplnili své cíle a mezitím její Temná symetrie svou nadpřirozenou silou poskvrňuje počítače a zabraňuje jim ve správném fungování.

Dost ale bylo slova temný. Tedy dost alespoň na poměry devadesátek, kdy hra vznikala. Na příští rok se chystá nová verze pravidel, která slibuje být odlehčenou vyprávěcí záležitostí. Tentokrát se podíváme na svět Mutant Chronicles v podobě detektivních noirových příběhů. Nová pravidla Mutant Chronicles: Luna City Blues vás totiž vezmou na měsíční kolonii, která se tímhle žánrem inspiruje.

Obří město bude plné zločinu, korupcí a samozvaných hrdinů, kteří pracují mimo zákon, aby dosáhli alespoň trochy spravedlnosti. O pravidlech zatím nevíme mnoho, ale měli by se soustředit hlavně na vyprávění o vyšetřování v dystopické společnosti a nabízet nástroje na snadné vytváření vlastní záhady.

Tvůrci si kladou za úkol přinést do moderní doby klasické RPG, které některé z nich přivedlo k hraní a otevřít jeho brány i nováčkům a modernímu stylu hraní. Rozhodně by se jim to mohlo podařit, protože za sebou mají práci na příručkách jako je Kutulu, Our Friends the Machines pro Tales from the Loop a další scénáře třeba pro Vaesen nebo Call of Cthulhu.

Zároveň je to skvělý dárek pro fanoušky univerza, které letos slaví své již třicáté výročí. Mutant Chronicles: Luna City Blues by se mělo objevit na Kickstarteru ještě letos.

Nejnovější články