Tvůrce Heart zaútočil na Kickstarter novým upírským RPG
Novinka zdroj: Rowan, Rook & Decard

Tvůrce Heart zaútočil na Kickstarter novým upírským RPG

21. 8. 2023 15:05 | RPG | autor: Michal Krupička |

Za druhé světové války se během okupace Paříže odehrálo mnohé. Natočil se o tom nejeden dokument, napsala nejedna kniha, a přesto jedna zásadní událost zůstala doteď nepopsaná. Totiž chvíle, kdy do hlavního města Francie byla ve svých rakvích vysazená jednotka upírů s jediným úkolem – vypít všechnu Hitlerovu krev! Poslední naděje spojenců, která rozpoutala krvavý masakr a přebarvila Paříž na rudo.

Historické prameny tak ostudně zapomínají na Irynu, prastarou aristokratickou upírku, které nacisti zabili zbytek klanu; Nicol, ex revolucionářku s láskou k výbušninám; Chucka, doslova prohnilého kovboje s dvojicí pojmenovaných revolverů; Cosgrovea, londýnského mafiána se zálibou v nekromancii; a dokonce i nebohého Flinta, polonetopýra, který nesnáší kalhoty a moc nemluví. Naštěstí je tu RPG Eat the Reich, které tuhle zapomenutou kapitolu historie přinese na vaše stoly.

Teď ale vážně, od Eat the Reich nečekejte dlouhou kampaň ani přehnanou složitost. Tato pravidla jsou dělaná na jedno až tři sezení, za které dokončíte celý příběh, který jsem popsal v prvním odstavci. Nabízí ale zatraceně stylovou, brutální a nadupanou akci, v níž bude krev stříkat po hektolitrech a filmovou atmosféru, za kterou by se nestyděl žádný snímek přístupný od osmnácti výš.

Eat the Reich zdroj: Rowan, Rook & Decard

Sami tvůrci hru přirovnávají k Wolfensteinovi, který je střihnutý Danger 5 (pokud neznáte, stačí vidět tenhle trailer). Navíc pravidla mají jen dva a sedmdesát stran. Jedou na systému Havoc, který se rychle naučíte a budou vám stačit jen šestistěnky. Pošlou proti vám hromadu nacistických vojáků, dají vám šest předpřipravených postav s prostorem pro jejich vylepšovaní nebo úpravu a postaví vás před vylepšené Übermenschen, pomocí jejichž krve budete dostávat úrovně. To celé na mapě Paříže, která sice není skutečná, ale o to víc zábavná.

Pokud vám stačí PDF společně s listinami pro jednotlivé upíry, zaplatíte v rámci probíhající kampaně na Kickstarteru jen nějakých čtyři sta korun. Ale díky vylepšené verzi knihy v měkké vazbě by byla škoda nechat si tuhle stylovku ujít a nemít v knihovničce, hlavně díky božským ilustracím Willa Kirkbyho. Za sedm set dostanete knihu ve fyzické podobě, PDF, listiny k vytištění a kód pro verzi na virtuální tabletop Alchemy, což je nabídka, která vaši peněženku rozhodně nevysaje.

Za čtrnáct set korun vám k tomu přibydou i odemčené cíle kampaně, obálka se šesticí pohlednic s vyobrazením hrdinů a ještě nášivka. K pořádnému zakousnutí je i nejvyšší edice za osm a půl tisíce v Kirkbyho ručně malovaném boxu na náboje, v němž najdete unikátní náhodné předměty spojené s jednotlivými hrdiny jako třeba Cosgroveovu ukradenou sklenici duší, Chuckův náhrdelník ze zubů nebo Flintův přívěšek „pokud jsem se ztratil, vraťte mě k…“ a unikátní sběratelskou minci.

Eat the Reich v době psaní novinky úspěšně pokořil hranici čtyř milionů korun vybraných na Kickstarteru. I když vám tahle pravidla nepřinesou dlouhou kampaň, u one shotů a víkendových hraních by mohla kralovat a mezitím budou zdobit knihovnu a bude radost si je prohlížet. Pokud má někdo pochybnosti, stačí se podívat na tenhle trailer.

Nejnovější články