Téměř 40 let staré RPG Teenage Mutant Ninja Turtles and Other Strangeness se vrací s novou edicí
Novinka zdroj: Palladium Books

Téměř 40 let staré RPG Teenage Mutant Ninja Turtles and Other Strangeness se vrací s novou edicí

2. 11. 2023 15:11 | RPG | autor: Michal Krupička |

Dnešní inkarnace slavných želvích příběhů jsou na hony vzdálené od těch původních z 80. let. První verze byly komiksem pro dospělé, často parodie na komiksové klišé. Už třeba samotný vznik želváků je s kamionem plným radioaktivního odpadu narážkou na Daredevila, stejně jako ústřední záporák, klan Noha, tedy parodie na klan Ruka, s nímž se potýká zmíněný superhrdina ze stáje Marvelu.

Želvy po svém začátku v roce 1984 zažily raketový vzestup v popularitě, takže továrny zanedlouho začaly chrlit hračky, studia tvořit videohry a dozrál čas i na filmové plátno. Přesto jedním z prvních licencovaných produktů byla zhruba rok po vydání prvního komiksového sešitu právě RPG pravidla, která se teď po desítkách letech vracejí díky původnímu vydavateli Palladium Books v kampani na Kickstarteru.

Teenage Mutant Ninja Turtles and Other Strangeness (TMNTaOS) bude plně barevná verze doplněná o nové ilustrace, která v sobě obsahuje sebrané materiály i novinky ze stejnojmenného původního RPG. Nebudou chybět ani nové zákulisní informace, a tak by se mělo jednat téměř o povinnost pro všechny fanoušky.

Teenage Mutant Ninja Turtles and Other Strangeness zdroj: Palladium Books

TMNTaOS vás vezme do ulic New Yorku, kde ale nebudete nutně hrát za želvy. Mutagen totiž zasáhl i spoustu dalších zvířat. Stačí si vzpomenout na ikonické padouchy Rocksteadyho a Bebopa nebo mistra Třísku.

Herní systém vám tak umožní si vytvořit postavy napříč říší zvířat od domácích mazlíčků až po exotické obyvatele městské zoo. Kromě zvířat z původních pravidel v nové verzi najdete i velkého bílého žraloka, tučňáka nebo lemura. Svého mutanta pak doplníte kombinací dovedností, bojových stylů, zbraní i psychických schopností.

Teenage Mutant Ninja Turtles and Other Strangeness zdroj: Palladium Books

Samotná hra přebírá témata ze známých želvích příběhů: boj proti zločinu, šílení vědci, mimozemšťané, jiné dimenze nebo cestování časem a roboti. Navíc díky tomu, že příručky obsahují i rozšíření Transdimensional Adventures, se můžete posadit i do futuristických vozítek, které si sami sestavíte. Tahle pravidla ostatně přidávají i možnost si vytvořit postavy založené na dinosaurech. Nechybí samozřejmě ani příběhy a kampaně, které v průběhu let pro TMNTaOS vznikaly.

Tím se dostáváme k tomu, co jde vlastně v rámci kampaně koupit. A je toho docela dost. Předně si můžete vybrat, zda chcete knihu v nové verzi, černobílou, která vypadá víc jako původní s trochou červené barvy na ozvláštnění nebo třeba verzi s alternativním přebalem. Jen fanoušci elektronických knih mají smůlu, protože kampaň PDF verze vůbec nenabízí.

V rámci fyzických knih si můžete objednat základní příručku TMNTaOS za 1 170 korun nebo s alternativním přebalem za 1 400 korun. Dále je tu sada s rozšířením Transdimensional Adventures za 2 334 korun nebo s alternativním přebalem za 2 800 korun, případně v černobílé verzi za 2 570 korun. Další variantou jsou blyštivě zelené přebaly společně se sadou exkluzivních vytištěných ilustrací za 3 735 korun.

Tahle edice vychází i se dvěma sadami miniatur, kdy jedna představuje hrdiny a druhá monstra, za což zaplatíte už 7 000 korun. Další edice pak kombinují výše popsané v různých variacích a můžete si přikupovat i doplňky jako kostky. Výši poštovného z kampaně nezjistíte, dozvíte se jí až před odesíláním knih, tak snad nebudete až moc nepříjemně překvapení. Vydání je plánované na září 2024.

Nejnovější články