Syn tvůrce Dungeons & Dragons uctí památku otce fantasy řadou tenisek
Novinka zdroj: Gaxx Worx

Syn tvůrce Dungeons & Dragons uctí památku otce fantasy řadou tenisek

20. 12. 2023 11:31 | RPG | autor: Michal Krupička |

Pokud vás zajímá, jak se Ernie Gygax, jeden ze dvou synů slavného Garyho Gygaxe, podílel na vzniku D&D, které nebylo moc košer a propagovalo docela kontroverzní názory, odkážu vás na Pavlův článek o téhle kauze. Dneska se totiž budeme věnovat podnikání druhého ze synů, tedy Luciona „Luka“ Gygaxe, který se rozhodl vyrábět fantasy boty.

Boty D&D zdroj: Gaxx Worx

Vlastně se není čemu divit. Spousta lidí nakupuje hromady oblečení, doplňků nebo věcí do domácnosti spojených se slavnou značkou Dungeons & Dragons. Luke navíc přivedl ke své nové značce dva významné ilustrátory, kteří pracovali na slavné hře od jejího vydání. Zatím představil dva modely vysokých i nízkých tenisek s černou podrážkou s bílým pruhem (nebo naopak).

První z nich se nazývá Firewalker a je na něm obraz rudého draka od Tylera „Hose“ Hostettlera. Druhé boty s názvem The Elf and Eye zase pomohl vytvořit Erol Otus. Jeho boty zobrazují postavy bojující s potvorou připomínající známého beholdera.

A jak tenhle nápad vlastně vzniknul? Podle Lukových slov se jedná o poctu otci, který začínal jako švec, než se prosadil s D&D. Sám Luke při tiskové konferenci prohlásil: „Uctívám jeho památku a dopad, který měl na svět, založením lifestylové značky G20. Linie fantasy bot ho uctí jako ševce stejně jako milovníka hraní a naší komunity.“

Podle všeho to tedy vypadá, že první dvě edice bot jsou teprve začátkem mnohem větší značky, která má spojovat nové (design bot) a staré (ilustrace na nich) i lásku k celému kulturnímu odvětví.

Boty jde zakoupit přímo na e-shopu G20. Obě verze nízkých bot pořídíte za 2 000 korun a vysoké za 2 500 korun. Tedy pokud využijete slevy, která platí v době psaní článku; bez ní si připlatíte dalších 500 na obou variantách. Zůstává pouze otázka, kam vůbec nechat boty zaslat. Na stránkách je sice Česká republika ve výběru, ale nemá zatím žádné možnosti odeslání, takže si potenciální zájemci budou asi muset ještě počkat.

Nejnovější články