Stolní RPG Blade Runner běžící na Year Zero enginu od Free League je za rohem
Novinka zdroj: Free League

Stolní RPG Blade Runner běžící na Year Zero enginu od Free League je za rohem

9. 12. 2022 8:30 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Blade Runner je jedním ze základních pilířů cyberpunku a moderního noiru a také asi poslední filmová licence, kterou studio Free League adaptuje do RPG formátu, o které jsme tady na webu ještě neměli tu čest mluvit. Pročež i dnešní novinka je tak trochu za pět minut dvanáct, neboť Blade Runner: The Roleplaying Game vychází již příští týden 13. prosince.

Přiznám se, že kdybych si měl vybírat, kterou sci-fi klasiku se rozhodnu přetavit do RPG hry, meditativní a filosofický Blade Runner by asi nebyl mou první volbou. Na druhou stranu, ve Free League si zřejmě uvědomují, co z předlohy udělalo kultovku a nehodlají ji překrucovat do něčeho, čím není. Slibují hráčům nabídnout spoustu způsobů, jak řešit škálu rozličných detektivních případů, jakožto i mechaniky šité na míru korporátním intrikám, morálním konfliktům a existenciálním dramatům.

Systémově hra poběží na – a teď všichni společně – Year Zero enginu (rozbor zde) jako ostatně většina produkce Free League, samozřejmě poupraveném pro konkrétní potřeby Blade Runnerů. Ale vzhledem k tomu, že oficiální set kostek (ozdobený rozkošnými origami jednorožci místo jedniček) obsahuje pouze po dvou šesti, osmi, deseti a dvanáctistěnkách, půjde nejspíš o značnější odklon od původní formule, než na jaký jsme u Year Zero her zvyklí.

V době psaní tohoto článku už si na stránkách Free League můžete předobjednat jak základní příručku, tak i nabušený starter set či doplňky jako kostky nebo plentu pro game mastera, ehhh pardon, game runnera. PDF verze produktů obdržíte okamžitě, fyzické kopie vyrazí na vaši adresu 13. prosince. S trochou (nebo pořádnou porcí) štěstí by tak mohlo jít o příjemný dárek k Vánocům.

Nejnovější články