Stolní Blade Runner vám umožní hrát za Replikanty
Novinka zdroj: Free League

Stolní Blade Runner vám umožní hrát za Replikanty

26. 7. 2023 11:25 | RPG | autor: Michal Krupička |

O tom, že Free League vydalo RPG podle Blade Runnera, jsme vás už informovali. Hra inspirovaná tímhle legendárním sci-fi, které zfilmoval Ridley Scott podle povídek Philipa K. Dicka, má rozhodně víc společného se svou filmovou než knižní předlohou. To, zda androidi sní o elektronických ovečkách, se tedy asi nedozvíte, ale do futuristického světa v roli detektivů, kteří pátrají po Replikantech, tedy androidech, co vypadají i se chovají jako lidé, se podívat můžete. Teď navíc Free League oznamuje dvě velká rozšíření, která vyjdou v tomto a příštím roce.

První z nich je modul nazvaný Fiery Angels. Už teď si ho můžete předobjednat a tím se zúčastnit i beta testu celé hry. Samotná kniha vyjde v posledním kvartálu roku 2023 a bude ve stejném prémiovém formátu jako předchozí rozšíření Electric Dreams. Jedná se totiž o další příběhovou expanzi, která je sice navržená jako samostatná, ale hráči, kteří mají za sebou právě Electric Dreams, najdou věci navazující právě na tento příběh.

V krabici najdete hromadu materiálů navíc jako mapy, fotky a různé další herní pomůcky, které pomohou k co největšímu vtažení do hry. Fiery Angels začínají výslechem podezřelého, který se pokusil vykrást paměťové banky společnosti Wallace. Tato událost vás vyšle na cestu, která prozkoumá hranice samotných replikantských technologií, a hlavně jejich následky. Čekejte tedy napětí, morální volby a vše, co k tomuto žánru patří. Ostatně podobně jako v případě prvního příběhu je i název Fiery Angels odkazem na původní film z roku 1982.

Blade Runner RPG zdroj: Free League

Druhé rozšíření nese název Replicant Rebellion a vyjde v roce 2024. Tentokrát ale pořádně zamává s tím, co ve hře můžete zažít. Díky téhle knize se totiž můžete do Los Angles roku 2037 podívat z druhé strany barikády, tedy v těle jednoho ze vzbouřených Replikantů. Za ně se rozhodně nebude hrát stejně jako za Blade Runnery. Vaše operace mohou zahrnovat pomoc dalším takovým, jako jste vy, skrývání se před titulními detektivy nebo třeba i sabotáže instalací na výrobu vašich lidem oddaných bratrů.

Příběhový Fiery Angels vyjde na 760 korun a Replicant Rebellion na 1 089 korun, takže není pochyb o tom, které rozšíření bude obsáhlejší. Osobně se těším na to, jaké nové mechaniky hra za Replikanty předvede a zda se jí podaří být stejně zábavnou jako za Blade Runnery. Na odpověď si ale budeme muset ještě chvíli počkat.

Nejnovější články