Staronový Warhammer: The Old World se dočká vlastního stolního RPG
Novinka zdroj: Warhammer Community

Staronový Warhammer: The Old World se dočká vlastního stolního RPG

2. 2. 2024 11:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Když starý fantasy Warhammer skončil a nahradil ho Age of Sigmar, byla to pro mnoho fanoušků tvrdá rána. Nová verze se totiž mnohem víc podobala fantasy Warhammeru 40k než starému dobrému fantasy světu. Čas ale ukázal, že i pro původní verzi je místo a studio Games Workshop začalo nedávno vydávat nové figurky z Warhammer: The Old World.

Ten se odehrává století před původním fantasy Warhammerem za doby vlády tří císařů, kdy je země lidí roztříštěná snad víc než kdy jindy. Vzhledem k popularitě stolního RPG podle fantasy Warhammeru nepřekvapí, že se v Cubicle 7 začínají chystat oficiální pravidla i pro The Old World.

Toto studio má se světy Warhammeru bohaté zkušenosti: Warhammer Fantasy Roleplay, Wrath & Glory i sigmarovský Soulbound. Díky tomu má pokrytá všechna hlavní univerza Warhammeru, k nimž nedávno přidalo nová pravidla Imperium Maledictum pro svět temné budoucnosti, kde hráči namísto hrdinů hrají za mnohem obyčejnější lidi z řad Impéria.

Nejnovější příručky jsou tedy v dobrých rukou. Na bližší informace o RPG podle Starého světa si ale ještě musíme počkat. Každopádně fanoušci předchozích RPG projektů nemusí mít strach – dostává se jim pěkné péče s většími i menšími rozšířeními a nezdá se, že by Cubicle 7 mělo v plánu nechat nějaké ze svých TTRPG zaniknout.

Nejnovější články