Společně s pokračováním filmové Duny se vrací i její RPG s kampaní pokrývající děj filmu
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

Společně s pokračováním filmové Duny se vrací i její RPG s kampaní pokrývající děj filmu

22. 2. 2024 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Základní příručky hry Dune: Adventures in the Imperium vyšly roku 2020 a teď se jim dostává kampaňového pokračování s názvem Dune: Fall of the Imperium. Až tahle příručka vás dovede na konec první knihy Franka Herberta, potažmo událostí druhého filmu Denise Villeneuvea, který se nezadržitelně blíží do kin a v zahraničí se těší z nadšených ohlasů.

Tím samozřejmě ale příběh nekončí a je víc než pravděpodobné, že další příručky budou sledovat další a další, prozatím jen knižní pokračování. Zatím ale nevíme, zda s novými rozšířeními bude hra čekat na případné další filmy, čímž by si samozřejmě zajistila větší pozornost.

Ale teď už k Dune: Fall of the Imperium. Necháme v rámci spoilerů raději mimo, co vás v této knize čeká po příběhové stránce, ale můžeme říct, že se váš rod dostane do centra politického boje plného intrik, zhoršující se politické situace, zažije atentáty, bude mít spojence, ze kterých se stanou nepřátelé a vše, co správný politický boj obnáší.

Nebudou chybět boje o koření, jež umožňuje mezihvězdné cestování a díky němu se kampaň roztáhne z pouštní planety Arrakis mezi hvězdy, kde dostanete možnost růst a vypořádat se s minulostí.

Příručky vydává zkušené nakladatelství Modiphius a i Duna běží na systému 2d20. Na stránkách studia si knihu můžete předobjednat za 1 200 korun s očekávaným odesláním v polovině letošního března. Každý, kdo si knihu koupí, dostane okamžitě PDF verzi zdarma. V knize najdete kampaň o čtyřech aktech, které jsou ještě každý rozdělený na tři příběhy a dají hráčům prostor i pro vedlejší dobrodružství k dokreslování celého světa.

Nejnovější články