RPG The Rapid and the Righteous 2: 2 Rapid 2 Righteous vás nechá si zahrát Rychle a zběsile s angličáky
Novinka zdroj: Namco Bandai

RPG The Rapid and the Righteous 2: 2 Rapid 2 Righteous vás nechá si zahrát Rychle a zběsile s angličáky

8. 3. 2024 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Občas není pro zábavnou hru potřeba moc a RPG s krkolomným názvem The Rapid and the Righteous 2: 2 Rapid 2 Righteous to dokazuje. Už jen to, že je to další jednostránkový projekt tvůrce Honey Heist Granta Howitta, mluví za vše. A z názvu si jistě odvodíte, kde bere inspiraci – z nekonečné filmové ságy Rychle a zběsile. Díky tomu můžete prožít rychlá dobrodružství, kde se stanete závodníky, kteří jsou zároveň tajní agenti, pouliční bojovníci a spoustu dalšího.

Jednoduchý systém je geniální hlavně díky své premise, kde každá vaše akce může mít tři pozitivní výsledky. Můžete uspět rychle, zběsile nebo jako rodina. Jenže tohle neurčí hod, ale vaše rychlá kola. Na stůl totiž položíte za sebe tři listy papíru a budete místo kostky posílat autíčka. Na kterém papíře se zastaví, takový je váš úspěch.

The Rapid and the Righteous 2: 2 Rapid 2 Righteous zdroj: itch.io

Minete všechny tři? Přichází neúspěch. Spadne auto dokonce ze stolu? Máte extra problém. No a to je vlastně všechno. Vytvoříte si pomocí volby tří klíčových vlastností postavu a můžete hrát. Čeká vás extra obtížný kousek? Vypravěč postaví na stůl překážku, aby vám ztížil dojezd. Chcete udělat něco extra cool? Postavíte si skokánek.

Neříkám, že v The Rapid and the Righteous 2: 2 Rapid 2 Righteous budete hrát dlouhé kampaně. Přesto jednostránkové dobrodružství, které je přesně ve střihu explozivních amerických filmů, vypadá dobře a celá herní mechanika už na papíře působí neskutečně zábavně. Navíc si hru můžete koupit za zcela libovolnou částku, tedy třeba i zadarmo tady.

Jde přitom o volné pokračování prvního dílu The Rapid and the Righteous, který najdete zdarma ke stažení pro změnu zde. A pokud vás zaujala samotná tvorba jednostránkových RPG Granta Howitta, můžete ho podpořit i na jeho Patreonu, kde se navíc dočtete (i zdarma) spoustu zajímavostí o dalších TTRPG, na nichž pracuje.

Nejnovější články