RPG podle Cowboye Bebopa je za rohem a spouští předobjednávky
Novinka zdroj: Japanime Games

RPG podle Cowboye Bebopa je za rohem a spouští předobjednávky

7. 3. 2024 15:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Těžko uvěřit, že už je to téměř rok a půl, co jsme vás informovali o úspěšné kampani na RPG Cowboy Bebop – The Roleplaying Game a teď, když se blíží jeho vydání, se spustily předobjednávky, přičemž rozesílání knih by mělo započít ještě tento měsíc. Samotné RPG vás nechá prožít dobrodružství ve světě lovců odměn, a dokonce potkat známé postavy včetně ústřední trojice seriálu.

Systém je originální a založený na šestistěnných kostkách a víc se o něm můžete přečíst v původní novince. Důležité je, že klade důraz na vyprávění a rozvoj samotných postav i jinak než čísly. Vaši lovci by se měli stát skutečnými lidmi se svými vadami, starostmi i radostmi.

Až v průběhu hry dojde k dokreslení jejich charakterů a odhalení minulosti, jež je pronásleduje. Zároveň budete muset řešit i peníze a běžné náklady na život. Když se to sesumíruje, je vidět, že RPG volí přesně ty stejné stavební kameny jako předloha, a to je samo o sobě skvělé.

Do roku 2071, kdy se tahle space opera odehrává, vám bude stačit core book, který v předprodeji stojí 1 400 korun. V deluxe edici v červené kožence je pak k dostání za 2 300 korun. K tomu jde samozřejmě možné dokoupit i další doplňky, jako jsou kostky, zástěny pro vypravěče nebo pravidla pro rychlou hru. Všechno najdete na oficiálních stránkách vydavatele. Ke knihám je pak ještě třeba připočíst poštovné do ČR, které činí 220 korun.

Nejnovější články