RPG The Laundry z vás udělá nejtajnější vládní agenty bojující kouzly s Cthulhu
Novinka zdroj: Cubicle 7

RPG The Laundry z vás udělá nejtajnější vládní agenty bojující kouzly s Cthulhu

24. 4. 2024 9:44 | RPG | autor: Michal Krupička |

The Laundry Files je původně knižní série Charlese Strosse, která získala několik cen Hugo. Kombinace kosmického hororu, špionážního dramatu a korporátní satyry si získala srdce nejednoho fanouška a roku 2010 vyšlo její RPG od Cubicle 7. Studio po 14 letech zamířilo na Kickstarter s jeho druhou edicí, díky které se tajným agentem ve službách jejího veličenstva můžete stát i vy!

Hra vás postaví do role člověka, který zjistil, že nic není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Že venku jsou horší věci než pondělky a děsivější situace než nedělní rodinný oběd. Prastaří, kulty, temná magie, démoni... zkrátka věci, které změní váš pohled na svět.

Jenže díky tomu taky dostanete nabídku práce, která se neodmítá (hlavně pokud máte rádi boha, korunu a další věci, které v Anglii letí). Zkrátka a jednoduše se stanete členem tajné odnože britské tajné služby, která přichází na řadu právě v okamžiku, když se někdo pokusí vyvolat prastarého, který má v plánu sežrat mozky nejen obyvatelům Londýna.

The Laundry Roleplaying Game zdroj: Cubicle 7

The Laundry Roleplaying Game připomíná svým pozadím další verzi pravidel Delta Green (která zase vychází z Call of Cthultu), která se jen přesunula do Anglie. Jenže to není tak úplně pravda. Hlavní rozdíl je v odlehčeném korporátním humoru, kterým je hra protkaná a zároveň nebrání vytváření děsivých a vážných situací v boji proti monstrům, jež mají v plánu okousat Big Ben.

Vlastně si můžete být jistí jenom jedním – přesčasů budete mít habaděj a váš plat nestojí za nic. Zase se ale dostanete ke špičkové technologii, jako jsou telefony s okultními aplikacemi nebo zbraně, jejichž složky mají víc černých čar než viditelných slov. Celý systém funguje na C7d6 systému, kde sečtete vaši vlastnost s dovedností v daném oboru a potom hodíte tolika šestistěnnými kostkami. Pokud je alespoň na jedné větší číslo, než je obtížnost daného úkonu, uspěli jste.

The Laundry Roleplaying Game má čtyři knihy. V Operative's Handbook se dozvíte vše o pravidlech, tvorbě postav i třeba o používání magie (což by postavy rozhodně dělat neměly). Supervisor's Guide pomůže hráčům dát skupinu dohromady, odhaluje víc z pozadí světa a obsahuje rady, jak tvořit příběhy. Introduction to Applied Occult Computing pak přináší první dobrodružství a rady, jak hrát jako nováček ve světě Laundry Files. A konečně Black Bag Jobs Reopened je sbírka nových příběhů, která zároveň obsahuje i ty nejoblíbenější z první edice předělané do nového stylu.

Pokud chcete základní dvě knihy pravidel v PDF verzi, zaplatíte 1 400 korun a za všechny čtyři pak 2 150 korun. První dvě v pevné vazbě v kampani vyjdou na 2 270 korun a za všechny čtyři dáte 3 660 korun. Hlavní dvě knihy pravidel navíc vychází i v limitované edici spolu s dvojicí doplňkových knih za 5 935 korun. Poslední edice je kromě limitovaných základních příruček ještě podepsaná autorem románů Charlesem Strossem a stojí 7 700 korun.

Poštovné se pohybuje od 500 do 930 korun a knihy se k vám dostanou v digitální podobě letos v srpnu a ve fyzické podobě příští rok v únoru.

Nejnovější články