RPG podle Planety opic v sobě obsáhne celé univerzum od filmů přes seriály až po komiksy
Novinka zdroj: Magnetic Press

RPG podle Planety opic v sobě obsáhne celé univerzum od filmů přes seriály až po komiksy

23. 4. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Planeta opic je jedním z kultovních snímků a je jedno, zda mluvíme o starých nebo nových filmech. Značka má dostatečnou sílu na to, aby vzniklo její stolní RPG, které připravuje vydavatelství Magnetic Press pod prostým názvem Planet of the Apes RPG. Vžijete se v něm do role opic, lidských otroků nebo mutantů.

Zatím víme, že hra bude využívat D6MV systém, který využívá šestistěnné kostky. Společně s knihou pravidel, která se soustředí na moderní filmová zpracování, vyjde i příručka The Ansa Files, která obsahuje poznámky a materiály z původní trilogie, seriálů a komiksů a doplňuje tak kompletní univerzum celé Planety opic.

Je už pak na vás, zda budete raději hrát za gorilího válečníka, šimpanzího vědce nebo třeba politika orangutana. Nebudou chybět ani zmutovaní obyvatelé podzemí nebo astronauti vytržení z jejich světa do toho plného inteligentních opic.

Kampaně se budou táhnout od města opic přes ruiny lidské civilizace až po okolní divočiny. Magnetic Press zároveň pracuje na startovní sadě The Forbiden Zone, která hráčům celý systém představí. Podle slov zakladatele vydavatelství Mika Kennedyho vám hra přinese politické intriky a zároveň rozlehlý, nebezpečný svět k prozkoumání, který nastaví zrcadlo současné společnosti.

Podle jeho dalších slov Planet of the Apes RPG změní všechno, co jste si doposud o RPG mysleli. Ostatně v týmu jsou členové, kteří dělali na RPG podle Terminátora nebo Vetřelce, kde minimálně druhé z nich je velice zdařilá adaptace. Odpovědi ale dostaneme až časem, protože i možnost předobjednávek knih nebo startovní sady se teprve chystá a knihy pak půjdou rovnou do prodeje, žádný crowdfunding.

Nejnovější články