RPG Nightfell – Children of the Moon boduje na Kickstarteru
Novinka zdroj: Grim Moon Studio

RPG Nightfell – Children of the Moon boduje na Kickstarteru

25. 1. 2023 11:41 | RPG | autor: Michal Krupička |

Co si budeme povídat, vlkodlaci a upíři jsou populární už dlouho a ještě asi dlouho budou. Tvůrci z Grim Moon Studio si toho jsou velice dobře vědomi, a proto dorazili na Kickstarter s projektem podle pravidel Dungeons & Dragons 5E, který se zabývá právě vlkodlaky. Nejen jako protivníky, ale také novou hratelnou třídou nazvanou Werebeast.

Nightfell není jen titulem knihy, ale také temným světem Iùrmen s vlastní historií a příběhy. I ten naleznete zpracovaný na stránkách příručky. Ve zpracování se pak tvůrci inspirovali v evropském, zejména italském folklóru. Právě v něm se odehrává i kampaň Song of the Beast o devíti aktech určená od první do patnácté úrovně.

Provede hráče světem a jeho rituály, mytologií kolem lykantropie a folklórem. Pravidla se navíc neomezují jen na klasické vlčí lykantropy, ale umožní hráči hrát i za jiné zvířecí proměněnce dle jejich chuti. K tomu se samozřejmě dostane i na nová kouzla, schopnosti a mechaniky spojené s fázemi měsíce nebo vírou světa Nightfellu.

Nightfell 2 zdroj: Grim Moon Studio

Pravidla jsou samostatná, ale zároveň propojená s předchozím projektem studia, který představuje corebook pro jejich projekt a zároveň byl oceněn jako vítěz ENnies 2022 v kategorii nejlepší příručky monster. V ní byli zároveň představeni upíři jako hratelné povolání. V knize Children of the Moon se pak dozvíme i o jejich vzájemné rivalitě a válkách. Jako bonus jde hrát i za hybridní multipovolání, které v sobě obsahuje upíra i vlkodlaka zároveň.

Požadovaná částka kampaně se už týden před jejím koncem zaplatila víc jak sedmkrát. Je ale i tak dost času dosáhnout na další extra cíle, jako je například rozšíření možností pro původní povolání z páté edice pravidel D&D nebo speciální deník pro hráče vlkodlaků. Přispět jde pak na knihu v podobě PDF, ale i na kompletní edici, která obsahuje deluxe verzi příručky v bílé kožence a kostky.

Pokud chcete zástěnu po vypravěče, je bohužel třeba sáhnout po balíčku s předchozími knihami studia nebo lze dokoupit zvlášť. Pro ty, co první knihy ale ještě nemají, se nabízí varianta jejich dokoupení v balíčku obsahujícím core book, bestiář i knihu s předpřipravenými dobrodružstvími. Kampaň už brzy končí a pro zájemce není času nazbyt. Tvůrci naštěstí nabízejí nahlédnutí do pravidel zdarma v podobě PDF, které je ke stažení na stránkách Drivethrurpg. Nic vám tak nebrání zvážit, zda se vám temný svět bude líbit a obohatíte o něj svou kampaň.

Nejnovější články