RPG Imperium Maledictum vám ukáže, jak se ve světě Warhammeru 40K žije obyčejným lidem
Novinka zdroj: Cubicle 7

RPG Imperium Maledictum vám ukáže, jak se ve světě Warhammeru 40K žije obyčejným lidem

19. 12. 2022 13:08 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Víte, co by mě občas zajímalo? Jaké to je být úplně normálním člověkem ve světě Warhammeru 40,000. Jaký je to asi pocit, být úplně běžným Pepíkem ve světě, ve kterém mariňáci zakutí v půltunovém brnění vyráží na palubách lodí vytesaných do tvarů gotických katedrál kosit vesmírné orky pomocí mečů s motorovými pilami místo čepelí. A víte, jaké RPG mi tuhle otázku touží zodpovědět? Warhammer 40,000 Roleplay: Imperium Maledictum.

S oznámením tohohle vyprávěcího RPGéčka v srpnu přišlo studio Cubicle 7, jinak zodpovědné za Warhammer Fantasy Roleplay a Warhammer Soulbound (obojí RPG z fantasy éry Warhammeru) a Warhammer Wrath & Glory (z éry 41. tisíciletí). A teď se k nám dostávají první detaily o tom, jak má hraní za obyčejné nýmandy v tomhle krutém, brutálním světě vypadat. 

Warhammer 40,000 Imperium Maledictum 3 zdroj: Cubicle 7

Cílem Imperium Maledictum je navázat na odkaz na warhammerovské RPG Dark Heresy (z dílny Fantasy Flight Games, původní vydání v roce 2008 s druhou edicí v roce 2014), ve kterém také obvykle nedocházelo na gigantické bitvy a kosení verbeže po stovkách. Hráli jste v něm za akolyty plnící rozkazy svého inkvizitora a vaše mise měly obvykle spíše nádech tajných operací, zákeřných sabotáží a společenských machinací.

A v Imperium Maledictum tomu bude obdobně. Jen tedy nebudete hrát za fanatické akolyty, nýbrž za obyčejné občany slavného Impéria. Důležitou součástí herního systému má být váš Patron: Mocná a vlivná politická figura, v jejímž zájmu vaše operace probíhají. Občas totiž i ti nejmocnější potřebují pro diskrétní prácičku náležitě diskrétní partu amatérů, s jejichž podezříváním by se nikdy nikdo ani neobtěžoval.

Cubicle 7 fanouškům představili mechaniky Patronů blíže v tomhle blogovém postu. Ve zkratce jde o NPC, které hráči s game masterem vytvoří společně před začátkem hry. Přisoudí mu jednu z frakcí herního světa, což notně ovlivní, jaké úkoly budou hráči plnit a z jaké perspektivy budou na svět nahlížet. Podle typu Patrona (a úspěšnosti postav v misích) budou hráči dostávat různé bonusy a vylepšení s tím, jak bude růst Patronova politická moc – ale nebuďte překvapení, pokud si vaši nepřátelé jeho narůstající sílu vyloží jako pozvánku k adekvátnímu protiúderu.

Základní příručka pro Warhammer 40,000 Roleplay: Imperium Maledictum má vyjít v první polovině roku 2023, krabicový starter set ji má následovat později téhož roku. Základní příručka nebude obsahovat žádné předpřipravené dobrodružství, ale Cubicle 7 budou po vydání vydávat hratelné scénáře zdarma v podobě .pdf souborů. 

Nejnovější články