RPG Stokerverse bude čerpat přímo z původního Draculy
Novinka zdroj: Nightfall Games

RPG Stokerverse bude čerpat přímo z původního Draculy

3. 11. 2022 9:48 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Halloween u nás v Čechách sice nezaujímá natolik výraznou kulturní pozici, jako je tomu v zahraničí, ale člověk by musel být snad ze žuly, aby se mu ty všudypřítomné dýňové lucerny a oranžová latté ze Starbucks nedostaly pod kůži. A jestli i vás touhle roční dobou pravidelně jímají choutky na nějaké to hororové hraní, můžete se podívat třeba na chystané RPG Stokerverse.

Pravda, na letošní svátek mrtvých si ho už zahrát nestihnete, neboť mu za dva týdny teprve končí kickstarterová kampaň, ale obzvláště pro milovníky klasického hororu by mohlo jít o fajnovou investici do budoucna. Stokerverse má totiž tematicky navazovat primárně na původního Draculu od Brama Stokera se všemi jeho dobovými proprietami (na projektu se dokonce podílí jeho pra-pra-synovec). A kde mu bude Stokerův původní kánon malý, tam si dopomůže jeho soudobými kolegy jako např. Mary Shelley a jejím Frankensteim (respektive jeho monstrem), či případně historicko-mýtickými postavami, jako byl Jack Rozparovač. 

Kampaň slibuje hutnou atmosféru Londýna viktoriánské éry a spoustu klasických monster a okultismu optikou pozdně devatenáctého století. Hráči budou hrozbám temnot čelit v kůži amatérských vyšetřovatelů, od lovců upírů přes akademiky po policejní pochůzkáře (lze hrát i za předpřipravené postavy ze Stokerova díla). Systémově RPG poběží na enginu S5S, domácím enginu studia. 

Oním studiem jsou Nightfall Games, jejichž největšími zářezy do RPG scény doposud byly cyberpunkové SLA Industries (ze jejichž druhou edici Nightfall v roce 2021 získali ENNIE ve speciální kategorii poroty) a Terminator RPG na motivy filmové značky. Za jejich kampaněmi zatím Strokerverse poněkud pokulhává (v době psaní tohoto článku přesáhl vybraný cíl 5.800 USD jen o deset tisíc dolarů a je tak vybráno téměř 400 tisíc korun), ale do konce stále zbývají dva týdny, tak držme palce. A pokud vás prozatímní nízká čísla backerů nabádají k opatrnosti, můžete si hru nejprve osahat v již nyní dostupném quickstartu.

Nejnovější články