Řecké báje a pověsti ožívají v RPG Trinity Continuum: Aegis
Novinka zdroj: Onyx Path Publishing

Řecké báje a pověsti ožívají v RPG Trinity Continuum: Aegis

2. 8. 2023 10:01 | RPG | autor: Michal Krupička |

Trinity Continuum: Aegis je příručka vycházející ze systému Trinity Continuum, která vás zavede do Řecka během doby železné. Tedy nejen té historické, ale hlavně mytologické. Stanete se šampiony, věštci a samotnými Olympany, kdy vám vaše speciální schopnosti propůjčí tajemná látka zvaná ambrosie.

Tahle originální pravidla ale mají jeden háček: Musíte k nim mít základní příručku Trinity Continuum, která ve fyzické podobě bohužel není součástí aktuální kampaně na Backerkitu. Pokud ale překousnete PDF, čeká vás výprava do světa té snad nejpopulárnější mytologie a možnost se stát jedním z hrdinů starého dobrého řeckého světa, který všichni známe snad už ze základních škol.

Sytém Trinity Continuum se na to vlastně skvěle hodí. Jeho tři nosná témata jsou totiž naděje, obětování a pospolitost. Zaměřuje se na epickou akci, kdy jeho hrdinové jsou víc než obyčejný člověk a bojují proti jiným nadpřirozeným bytostem. Hrdinové díky své síle a odvaze mohou prožít příběhy, které se zapíší do dějin. No řekněte sami, není tohle přesně to, co si člověk představí, když se mluví o hrdinech z řeckých bájí a pověstí?

Trinity Continuum: Aegis zdroj: Onyx Path Publishing

Samotný Aegis pak nabídne příručku, která v sedmi kapitolách představí celý svět. Dočtete se, jak Řecko ovlivnil pád hvězdy, která přinesla ambrosii. Představí mocenská uskupení, k nimž se mohou hrdinové přidat a ovlivňovat svět. Nechá vás si samozřejmě vytvořit postavy podle rozšířených pravidel Trinity Continuum a přidá nové úpravy pro to, aby se tenhle systém, který v základu vypráví o mnohem modernější době, dal převést do doby bronzové.

Důležitá bude i kapitola, kde se dočtete, co za unikátní dary může mít vaše postava v závislosti na tom, zda si vyberete hru za šampiona, věštce nebo Olympana. Vypravěč pak dostane sérii rad, jak vést dobrodružství v tomto světě. Sami autoři zmiňují, že hlavním důvodem kampaně na Backerkitu je zaplacení knihy v pevné vazbě.

Tomu odpovídají i tři možnosti, jak kampaň sponzorovat. První je dnes už tradiční příručka v PDF, za níž zaplatíte zhruba 550 korun. Pokud k ní budete chtít i elektronickou verzi Trinity Continuum, tedy pravidel, na kterých Aegis stojí, bude vás balíček dvou elektronických knih stát 760 korun. Knihu Aegis ve fyzické podobě koupíte už za 1 300 korun.

Jak už ale zaznělo v úvodu, bohužel v téhle kampani nejde získat fyzickou edici hry Trinity Continuum. Její PDF ale vždy můžete pořídit v rámci kampaně jako dodatečný příhoz za něco málo přes 200 korun. Na čem si ale připlatíte, je poštovné. To bohužel podle odhadu v kampani vychází na stejnou částku jako samotná kniha, tedy 1 300 korun.

Trinity Continuum: Aegis každopádně vypadá zatraceně dobře. Jak svým zasazením, tak grafickou stránkou. Nevýhodou je logicky potřeba vlastnění samotného systému Trinity Continuum, ale i cena celé příručky společně s poštovným. Zaplatit totiž 2 600 korun za jedinou knihu, už je celkem dost. Pokud vám to ale nevadí nebo postačí PDF, je to ideální volba, jak se vydat na epické výpravy do jedné z nejpopulárnějších mytologií na celém světě.

Nejnovější články