Postapokalyptická příručka Rust and Redemption vám umožní vytvořit Fallout, The Last of Us, Mad Maxe či úplně vlastní apokalypsu
Novinka zdroj: Monte Cook Games

Postapokalyptická příručka Rust and Redemption vám umožní vytvořit Fallout, The Last of Us, Mad Maxe či úplně vlastní apokalypsu

19. 1. 2024 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Pokud neznáte Cypher System od Monte Cook Games, tak věřte, že to je jeden z nejpopulárnější univerzálních systémů, díky jehož základní knize můžete zažít prakticky jakákoliv dobrodružství. Pokud se navíc naučíte jeho pravidla, máte jistotu, že máte co hrát na další dva životy dopředu.

Přes řadu samostatných nebo vedlejších rozšíření totiž dostává jak oficiální, tak neoficiální obsah ze všech žánrů a jsou do něj převáděné i celé jiné systémy. Jeho největší výhodou je snadné pochopení principů, zábavnost i dostatečná hloubka.

Teď je na cestě další velká příručka, která potěší všechny fanoušky přežívání ve zničených světech. Rust and Redemption totiž přináší pravidla pro všechny myslitelné konce světa. Je jedno, zda budete hrát na pouštích plných agresivních banditů a zmutovaných škorpiónů, krčit se v bunkrech, zatímco Zemi ovládli roboti pohánění děsivou AI, nebo se vydáte do zarostlých lesů, v nichž se potulují bývalí lidé, které ovládla příroda, jež vrací lidstvu tisíce let útlaku.

Tohle všechno a mnoho dalšího vám prostě Cypher system umožní, a to velice snadno. Rust and Redemption před vás pokládá jednoduchou otázku: „Svět je v koncích. Co teď?“ a zároveň vám ji pomáhá zodpovědět. Navrhuje témata, lokace i celkovou stavbu kampaně. To samozřejmě doplňuje i o nová pravidla pro opravy, průzkum, mutace a mnoho dalšího.

Hráčům nabídne nové povolání i schopnosti, navíc představuje i taková témata jako důsledky nukleární zimy, radiace nebo životnost různých věcí, pokud jsou ponechané svému osudu. Nesmí chybět ani nestvůry od zmutovaných medvědů až po roje nanobotů.

Tahle příručka prostě ukazuje, co je na univerzálních systémech skvělé a dá vám do rukou nástroj pro to si udělat vlastní apokalypsu. Už teď je knihu o 224 stranách možné předobjednat v pevné vazbě za 1 100 korun a v PDF na 430 korun. U fyzické verze je potřeba si ještě přičíst 300 až 500 korun za poštovné podle toho, jestli chcete sledovatelnou zásilku, nebo ne.

Kniha Rust and Redemption by měla být dostupná v únoru a pokud si ji předobjednáte, měla by vám dorazit jeden až dva týdny před oficiálním dodáním do obchodů. Na stránce předobjednávky si zároveň můžete zdarma stáhnout kratší ukázku.

Nejnovější články