Pathfinder jde na dračku. Nejsnáze ho teď seženete ve velmi výhodném bundlu
Novinka zdroj: Paizo

Pathfinder jde na dračku. Nejsnáze ho teď seženete ve velmi výhodném bundlu

7. 2. 2023 9:12 | RPG | autor: Michal Krupička |

Hasbro s Wizards of the Coast se postarali o pořádný rozruch ve světě stolních RPG. O celé situaci kolem licencování Dungeons & Dragons jsme toho už napsali doopravdy hodně a jak bude situace vypadat v příštích měsících nebo letech, se dá jen těžko odhadovat. Vydavatelství sice nakonec ustoupilo tlaku fanoušků i dalších firem a influencerů, ale před tím stihlo naštvat hromady lidí. Dokonce tak moc, že začali hledat alternativní RPG.

První alternativou, která většině lidí přijde na mysl, je Pathfinder. Však vychází právě z D&D a vždy byl jednou z nejlepších variant pro lidi, kterým se původní systém zajedl. Jeho vydavatelství Paizo navíc samo aktivně vystoupilo v celé kauze a začalo vyvíjet vlastní OGL. To přeneslo Pathfinder do středu pozornosti ještě víc.

To, že jsou jim lidé naklonění, je znát na první pohled. Nedávno totiž museli oznámit, že mají vyprodané sklady. Zásoby, které měly vydržet na celých osm měsíců, zmizely během pouhých čtrnácti dní. Nová dodávka knih je sice na cestě, ale očekávané vydání je až v polovině dubna. Do té doby pravděpodobně minimálně základní pravidla druhé edice prostě neseženete. Nemá je totiž ani Amazon a většina další velkých internetových knihkupectví.

Kde tedy Pathfindera sehnat? Jedině elektronicky v PDF verzích nebo se spokojit s verzí základních pravidel do kapsy. Naštěstí s prvním může pomoci starý dobrý Humble Bundle. Ten jako na zavolanou přichází s celou kolekcí příruček nazvanou So you wanna try out Pathfinder, v níž se nachází vše, co potřebujete, tedy celkem osm a dvacet knih. Základní pravidla jsou samozřejmostí.

Nechybí ale ani beginner box pro úplné začátečníky, bestiář, knihy kampaní, kratší dobrodružství nebo sady map. Dostanete i několik rozšíření, jako je Lost Omens nebo Pathfinder Society. Celý balík je navíc k dostání jen za 715 korun po následujících 16 dní. A jak už bývá u Humblu zvykem, část peněz jde i na dobrou věc. Tentokrát se jedná o Code for America, neziskovou organizaci, která se zabývá zjednodušováním úředních postupů na amerických úřadech.

Ať už vás D&D naštvalo přístupem Hasbra, máte chuť vyzkoušet něco nového nebo si chcete prostě rozšířit sbírku, je pro vás tenhle balík ideální. Celosvětová obliba Pathfindera navíc mluví za vše.

Nejnovější články