Modul Impossible Lands pro Pathfinder vychází v doprovodu oficiálních figurek
Novinka zdroj: Wizkids

Modul Impossible Lands pro Pathfinder vychází v doprovodu oficiálních figurek

23. 11. 2022 8:30 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Přiznám se raději hned na začátku: Pathfindera nehraju. A pouštět se do toho teď, mi připadá jako naskakovat do rozjetého vlaku. Nicméně, kdyby mě někdo k naskakování do toho rozjetého vlaku chtěl přemlouvat, tohle by zrovna nebyl úplně špatný argument. A oním „tímhle“ myslím boxy s předpřipravenými, slepenými a namalovanými modely všemožných stvůr, nestvůr, potvor a netvorů, které přesně odpovídají těm z nejnovějšího pathfinderovského modulu: Impossible Lands

Impossible Lands vyšly teprve minulý týden a odehrávají se na východním pobřeží kontinentu Garund (pathfinderovský ekvivalent Afriky, do kterého se hráči mohli podívat už loni v modulu Mwangi Expanse), konkrétně na území rozervaném mezi doménami magicko-kratického Nexu a nemrtvě-aristokratického Gebu, mezi nimiž se táhnou, ehhh, Manové pustiny, tedy poušť plná mutantů a volatilní magie, ve které za jedinou výspu civilizace platí vévodství Alkenstar, což je pro změnu steampunkově laděná část modulu a…

Uf, hele, kápnu božskou, ten poslední odstavec ode mě vyžadoval půl hodiny zmateného klikání a dvacet otevřených záložek z Pathfinder Wiki a stále nemám dojem, že bych se v čemkoli byť jen zdánlivě orientoval. Takže se raději spolehnu na to, že jestli Pathfindera hrajete, víte sami moc dobře, o co jde. A pokud ne, vidíte zde na názorném příkladu, že u Impossible Lands možná nebude nejlepší začínat. Ostatně, o ten modul mi v první řadě zas tak nešlo. Hm? O co že mi šlo? O ty figurky přece!

Pathfinder Impossible Lands 18 zdroj: Wizkids Pathfinder Impossible Lands 15 zdroj: Wizkids

V rámci série Pathfinder Battles totiž již delší dobu vychází spousta sad a boosterů, ve kterých můžete najít figurky hlavních postav či netvorů z herního bestiáře. Pokud ale vím (a nestyďte se mě opravit v diskuzi prosím!), většina z nich je buď soustředěná okolo nějakého konkrétního střetnutí, nebo obsahují víceméně náhodnou směs figurek (jako třeba booster pro zmíněné Mwangi Expanse.) V případě řady Impossible Foes – které jsou tedy výrazně dražší než náhodné boostery – ale přesně víte, které figurky kupujete. A jde o bestie využitelné v celé šíři modulu.

Pravda, konkrétně figurky pro Impossible Lands na mě osobně působí trošku přespříliš křiklavým high fantasy dojmem (což je samozřejmě otázka vkusu), ale princip doprovázení nových modulů oficiálními modýlky jako takový se mi náramně zamlouvá. Jako někomu, kdo rád hraje připravené kampaně a zavrhnul tužku a papír ve prospěch tištěných figurek a polystyrenových modelů, se mi fakt líbí představa, že bych si k nově pořízenému modulu mohl rovnou přikoupit i tvůrci posvěcené, podle předlohy vytvořené figurky. Obzvláště v případě taktického RPG jako Pathfinder. 

Co bych dal za to, kdyby tuhle strategii uplatňoval Symbaroum! Jednak bych mohl mít hřejivý pocit, že na stole všechno vypadá přesně tak, jak tvůrci zamýšleli. A druhak by mi to ušetřilo spoustu bezcílného bloumání po MyMiniFactory. (Na které jsem shodou okolností v rámci Black Friday slev vyhazoval peníze právě ve chvíli, kdy mě Patrik začal uhánět s touhle novinkou navzdory tomu, že o Pathfinderu vím velký kulový.)

Takže pokud se na Impossible Lands chystáte a trpíte podobou figurkovou nemocí jako já, na výše zmíněném prokliku se můžete podívat, zda vám stojí za objednávku. S důrazem na slovo stojí, protože za všech šest krabic tam pár stovek dolarů necháte. Případně se můžete porozhlédnout po nějakém českém eshopu s levnějším poštovným, které boxy nabízí v rámci předobjednávek na prosinec.

Nejnovější články