Na Gamefoundu si můžete pořídit RPG Tainted Grail: Song of a Dying World ze světa Pádu Avalonu
Novinka zdroj: Studio Agate

Na Gamefoundu si můžete pořídit RPG Tainted Grail: Song of a Dying World ze světa Pádu Avalonu

15. 2. 2024 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

O chystané kampani pro RPG podle slavné deskovky Tainted Grail: Pád Avalonu jsme vás informovali tady a nyní konečně nadešla její chvíle. Děj hry nazvané Tainted Grail: Song of a Dying World se odehrává století po událostech deskovkové předlohy.

Hra vás kromě monster postaví proti nástrahám samotného ostrova Avalonu, který se neustále mění díky podivné magické mlze zvané Divnota. Hrozby navíc budou mít dopad i na vaši postavu, která může ve strachu utéct nebo propadnout krvavému šílenství.

Tainted Grail: Song of a Dying World používá modifikovanou verzi systému Story Arc Roleplaying System, který upřednostňuje vyprávění a dopad na příběh během toho, co postavy jdou po své cestě k povznesení. Ostatně teď v rámci kampaně už můžete nahlédnout do pravidel v rámci demo příručky. V té kromě základních pravidel najdete i čtveřici předpřipravených hrdinů a jedno dobrodružství.

Tainted Grail: Song of a Dying World zdroj: Studio Agate

Kampaň už odstartovala na Gamefoundu a docela nezvykle se chystá i na Kickstarter. Na prvním se jí během jediného dne podařilo vybrat požadovanou částku a už odemyká první cíle, tedy karty kouzel, nový scénář a blíží se odemčení lesní bitevní mapy.

Knihu pravidel jde pořídit ve třech edicích. První je samotné PDF za 762 korun; druhá je kniha v pevné vazbě s PDF zdarma za 1 270 korun; poslední deluxe edice obsahuje navíc karty, zástěnu pro vypravěče, mapu Avalonu, deset kostek a další užitečné doplňky ve stylové krabici.

Navíc si můžete vybrat, zda kniha k ní bude v klasické verzi nebo s alternativní ilustrací na obalu a nechybí samozřejmě ani elektronická verze pravidel. Zároveň si v rámci dodatečných produktů můžete přikoupit krásné figurky hrdinů, případně miniaturu neodmyslitelného menhiru udržujícího Divnotu na uzdě.

K ceně je potřeba připočíst ještě daň, která u samotné knihy vychází na necelou stokorunu nebo u deluxe edice necelou pětistovku. Poštovné pak vyjde na 500 nebo 600 korun opět podle edice.

Všichni podporovatelé dostanou PDF verzi hned po skončení kampaně, tedy letos v březnu. Na fyzické odměny si ale budete muset počkat do podzimu a vyloženě do obchodů kniha dorazí na začátku roku 2025.

Nejnovější články