Mecha RPG Lancer dostane druhou edici od Dark Horse Comics
Novinka zdroj: Massif Press

Mecha RPG Lancer dostane druhou edici od Dark Horse Comics

26. 10. 2023 15:36 | RPG | autor: Michal Krupička |

V RPG Lancer se vaše postavy zavřou do kokpitů obřích bojových strojů, aby bojovali a ochránili utopii. I tak by se dala popsat základní premisa pravidel, která se odehrávají ve víc než deset tisíc let vzdálené budoucnosti.

Lidstvo se tu po kolapsu snaží opět vybudovat vše, co ztratilo, a právě elitní piloti Lancerů chrání hranice impéria, jež se snaží postavit opět na nohy. Hra se nebojí vážných témat, je nihilistická a splňuje všechny věci, aby spadala do žánrové škatulky grimdark (podobně jako třeba Warhammer 40,000).

Původní verze zabodovala na Kickstarteru roku 2019, kde vybrala přes deset milionů korun od téměř 10 tisíců zájemců. Vytvořila se kolem ní vášnivá komunita a tvůrci sbírali zpětnou vazbu až dodnes. Co dokazuje úspěch Lancera víc než cokoliv jiného, je fakt, že tvůrci Miguel Lopez a Tom Parkinson Morgan už nebudou na dotisk vybírat peníze od fanoušků.

Lancer zdroj: Massif Press

Druhá edice totiž vyjde přímo pod vydavatelstvím Dark Horse Comics, které je známé hlavně komiksy, konkrétně pak populárními kousky jako Hellboy, Sin City a Umbrella Academy. RPG Lancer tak bude distribuované přes síť, o níž by se mu u menších vydavatelů mohlo jenom zdát.

Vydání knihy je naplánované na 11. června roku 2024 a už teď si knihu můžete předobjednat v oficiálním e-shopu. Jako bonus by tahle verze měla mít alternativní přebal, v základu vyjde na 1 400 korun plus poštovné a daně a o přepravu se postará Amazon. V tomtéž obchodě už teď pořídíte PDF první edice za 600 korun, stejně jako zástup rozšíření.

Uvidíme, jak bude po vydání kniha dostupná i v České republice. Kromě specializovaných obchodů by se totiž měla vyskytnout i v komiksových prodejnách právě díky Dark Horse a třeba se jí tedy dočkáme i u nás bez nutnosti připlácet za dopravu.

Nejnovější články