Modul Ultimate Guide to Foraging, Harvesting & Natural Discovery má pro titulek tohohle článku příliš dlouhý název
Novinka zdroj: Nord Games

Modul Ultimate Guide to Foraging, Harvesting & Natural Discovery má pro titulek tohohle článku příliš dlouhý název

18. 11. 2022 10:26 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Zeptejte se teď sami sebe: Proč hrajete RPGéčka? Kvůli epickým příběhům? Krvežíznivé akci? Palácovým intrikám? Pak vás musím s lítostí informovat, že pro les nevidíte stromy (doslova), neboť tím největším trhákem her na hrdiny je nepochybně sbírání bylinek!

Panečku, ani jsem nečekal, že to zvládnu napsat s vážnou tváří. Teď ale budu upřímný, Ultimate Guide to Foraging, Harvesting & Natural Discovery (tedy Definitivní průvodce pro sbírání, sklízení a přírodovědu) na mě od první vteřiny působil tak trochu jako videoherní Traktor Zetor Simulátor: Smrdí po hnijící trávě, špinavých botách a nudě a nechápu nikoho, kdo by si ho chtěl dobrovolně tahat do své eskapistické fantazie.

Ultimate Guide to Foraging, Harvesting & Natural Discovery zdroj: Nord Games

Ale stejně jako jsou simulátory všeho druhu ve skutečnosti překvapivě populární, i výše zmíněný TUGtFH&ND (to jméno odmítám v jednom odstavci opakovat dvakrát) to na Kickstarteru sympaticky rozjel. 4 miliony korun si v půlce kampaně na účet nepřipíše jen tak někdo. 

A možná na tom něco bude. Alchymisté a bylinkáři bývají v RPG často poněkud odbitými povoláními, ačkoli potenciálu mají spoustu a kdejaký hráč by mohl docenit modul, který zvládne jejich mastičkáři dodat potřebnou hloubku. Čím vlastně? No přece spoustou tabulek, ilustrací a popisků všech možných květin, hornin, minerálů, esencí, zvířecích útrob a kdovíčeho ještě dalšího. 

Tvůrčí studio Nord Games už má za sebou řadu úspěšných kampaní, především pak The Ultimate Guide to Alchemy, Crafting & Enchanting (aha, už vidím ten vzorec), modul pro 5e engine, který obsahoval spoustu bonusových pravidel pro vytváření magických předmětů. TUGtFH&ND je pak de facto rozvedením několika kapitol a dodatků TUGtAC&E (všichni se v tom zvládáme orientovat, že?), který autorům dorostl do rozsahu, momentíček, 350+ stránek? Kolik toho proboha zvládnete napsat o kytičkách?!

V Ultimate Guide to Foraging, Harvesting & Natural Discovery tedy najdete nová pravidla a tabulky pro výrobu lektvarů, mastiček, koktejlů, toniků a mnoho dalšího, jakožto i zábavně znějící generátor magických předmětů schopný vyplivnout až 16 milionů různých kombinací. A pokud si potrpíte na hmatatelné odměny, třeba vás zaujmou i box sety s 250 kartami pro nejrůznější typy kouzelného i nekouzelného vybavení. 

Kampaň se završí na konci měsíce, s doručením se počítá na příští listopad a za digitální verzi průvodce necháte 25 dolarů, zatímco fyzická vás vyjde na dvojnásobek, přičemž k dispozici jsou i odměny sahající až k 240 dolarů. V případě fyzických odměn musíte počítat ještě s poštovným v rozmezí od 20 do 24 dolarů, přičemž se nevyhnete ani platbě VAT (daň z přidané hodnoty).

Nejnovější články