Locked Lairs obohatí vaše RPG o propracované hádanky
Novinka zdroj: Theorycraft

Locked Lairs obohatí vaše RPG o propracované hádanky

5. 1. 2023 9:13 | RPG | autor: Michal Krupička |

Každý vypravěč chtěl určitě alespoň jednou své hráče potrápit nějakou tou hádankou. Vymyslet ale takovou, která je dost těžká, aby ji hráči neprokoukli během několika vteřin, nebo naopak tak obtížná, aby na ní nezakysli na půl dne, je tak trochu umění. Navíc by měla sedět do samotného příběhu a nebýt tam jen proto, aby tam nějaká hádanka byla. Na všechny tyhle věci myslí nový kickstarterový projekt knihy s poněkud nepraktickým názvem Locked Lairs & The Puzzles That Keep Them!

Najdete v ní totiž víc než padesát hádanek pro vaše dobrodružství rozdělených podle tří úrovní obtížnosti, s náčrtky, návrhy, jak je hráčům prezentovat i do jaké situace je umístit. A co je důležité, u každé hádanky lze najít i několik tipů, jak hráčům poradit, pokud se zaseknou. Hádanky jsou všeho druhu: Komplikované zámky, bludiště, magické svitky nebo třeba místnosti plné soch. Nutno podotknout, že kniha vypadá opravdu pěkně. Hádanky jako takové se nepojí na žádný konkrétní herní systém a jde je tedy použít pro jakákoliv pravidla.

Nejlevnější verzi v .pdf formátu pořídíte už za 12 £, tedy 326 korun. Kickstarter ale myslí na všechny a nabízí i paperbackovou verzi nebo knihy v pevné vazbě. Jako bonus lze přikoupit za zvýhodněnou cenu i předchozí projekt autorů z THEORYCRAFT s neméně komplikovaným názvem Riddle Register: The Ultimate Book of Riddles for all TTRPGs. Tam najdete dalších víc než 300 hádanek rozdělených podobně jako v jejich nové knize. Nejvyšší edice s oběma knihami v pevné vazbě vás vyjde 1 767 korun. Poštovné do Evropy je v kampani odhadované na 270 korun, ale jeho přesná podoba se určí až později na základě typu vaší objednávky a konkrétní zemi, přičemž se nevyhnete dalším poplatkům.

I když je samotná kampaň teprve na začátku své cesty (do její konce zbývá 21 dní), už se jí povedlo vybrat požadovanou částku a k tomu navrch všechny základní stretch goaly (tvůrci požadovali 67 tisíc korun a už mají 880 tisíc). Díky tomu bude kniha obsáhlejší, na lepším papíře a bude obsahovat látkovou záložku. Cíle do budoucna jsou následující: Za každých tisíc liber (27 tisíc korun) vybraných peněz přibude do knihy další plnohodnotná hádanka, za každých pět tisíc nová sekce knihy a v neposlední řadě nové vzorové hádanky, které usnadní majiteli knihy vymýšlení vlastních hlavolamů.

Už teď to ale vypadá, že toho kniha Locked Lairs & The Puzzles That Keep Them! obsahuje víc než dost. Jako dodatečný obsah si můžete navíc dokoupit třeba speciální deník v pevné vazbě, který na prostoru více než dvou set stran pomůže mapovat postup vaší postavy a kampaně, kterou hrajete. Plánované vydání a odesílání knih je v říjnu tohoto roku.

Nejnovější články