Knight: An Avalon RPG vás nechá hrát za rytíře kulatého stolu bojující s monstry v technologickém věku
Novinka zdroj: All About Games Consulting

Knight: An Avalon RPG vás nechá hrát za rytíře kulatého stolu bojující s monstry v technologickém věku

26. 4. 2024 9:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Máte rádi Artušovské mýty? Jistěže ano. A slyšeli jste o Knight: An Avalon RPG? Pravděpodobně ne. Tohle cenami ověnčené RPG totiž zatím vyšlo jen ve francouzštině. Ale díky jeho popularitě se tvůrci rozhodli ho přeložit i do angličtiny a právě teď vybírají na Backerkitu peníze na realizaci tohoto projektu. Jejich vlastní systém z vás neudělá klasické rytíře a příběhy rozhodně nebudou stejné jako v legendách. Budou totiž mnohem epičtější a možná se jedná o jedno z nejzajímavější RPG, s jakým se můžete setkat.

Knight: An Avalon RPG se odehrává poté, co na Zemi přišla pohroma zvaná Anathema, která pohltila celé kontinenty, města a z jejích hlubin se vynořila nepředstavitelná monstra. V nejtemnější hodině lidstva se vynořili Nesmrtelní – 24 mužů a žen, kteří založili Archy, v nichž měli lidé naději na alespoň trochu normální život.

Další zlom přišel, když se u Dublinu ukázal jediný muž, který byl schopný bojovat proti celé Anathemě. Znali ho jen jako Artuše a vítězil díky inženýrskému zázraku zvanému meta armor. Nedlouho potom společně s mužem známým jako Merlin založil Kamelot a přizval k sobě další muže pojmenované po mýtických rytířích, kteří se stali vůdci vlastních jednotek, aby mohli Anathemu porazit jednou pro vždy.

To je jen naprostý základ světa hry Knight: An Avalon RPG. Už z toho vám ale můžou dojít jeho největší přednosti. V první řadě je to samozřejmě skvělé napasování mytologie na nový svět. V druhé pak epická bitva v bojových oblecích proti hororovým monstrům, která ohrožují svět. Bojové obleky jsou tu ostatně asi hlavní tahák. Jsou rozdělené do tříd, poskytují vám schopnosti na hranici mezi magií a technologií a činí z celé hry velice zábavnou epickou podívanou.

zdroj: All About Games Consulting

Schopnosti působí doopravdy zábavně – třeba zbroj třídy berserk se umí zvětšit i o několik metrů, infiltrátor se umí zneviditelnit, čaroděj manipuluje s plazmou, kterou jeho oblek produkuje, další můžou třeba z nanobotů tvořit zbraně a předměty a tak dále. Je navíc vidět, že hra přistupuje k hororu, sci-fi i fantasy a bere si ze všech žánrů to nejlepší a umně to kombinuje.

Fantasie stát se bojovníkem proti monstrům, který má nadpřirozené schopnosti a zároveň je jedním z artušovských rytířů, je skvělá. Možnost kombinovat s tím vlastně klasická fantasy povolání (i když na steroidech) s moderními palnými i chladnými zbraněmi, je rovněž super.

Nic totiž nebrání tomu, aby kolem sebe léčitel mezi používáním speciálních schopností sekal obouručním mečem nebo střílel ze samopalů. Stačí se podívat na obrázky z knihy, design zbrojí i monster a hned vám dojde, jak stylově to celé vypadá. Nebo se rovnou podívejte na trailer výše.

V kampani na Backerkitu najdete hlavní příručku hry, která obsahuje všechna pravidla pro hráče i vypravěče. Druhou knihou je bestiář a poslední je rozšíření 2038, které dění hry posouvá do zlaté éry rytířů a přináší dobrodružství bližší heroické fantasy, kdy skutečně můžete všechno zlo finálně porazit a dá vám třeba pomocí nových mechanik přístup i třeba ke kulatému stolu.

PDF jednotlivých knih stojí 377 korun nebo je můžete koupit všechny naráz za tisícovku. Samotnou knihu pravidel v pevné vazbě pořídíte za 1 230 korun, v další verzi najdete kromě ní i knihu 2038, zástěnu pro vypravěče, mapu, listiny pro hráče, karty pro váš arsenál a sadu kostek s motivem hry za 3 750 korun. Konečně v poslední edici je pak navíc ještě bestiář a booklety pro hráče za 5 000 korun. K fyzickým knihám dostanete zdarma jejích PDF verze. Samozřejmě se musí ještě u fyzických knih přičíst poštovné, které činí od 420 do 630 korun v závislosti na edici. Samotné knihy by pak měly být hotové a doručené do roka od ukončení kampaně.

Nejnovější články