If I Were a Lich, Man je kolekce tří RPG her o židech, upírech, pančování alkoholu a paladinech plánujících holocaust
Novinka zdroj: Hit Point Press

If I Were a Lich, Man je kolekce tří RPG her o židech, upírech, pančování alkoholu a paladinech plánujících holocaust

28. 2. 2023 14:44 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Nemám nic, čím bych v prvním odstavci téhle novinky mohl trumfnout její nadpis. If I Were a Lich, Man je RPGéčkový sborník Luciana Kahna, židovského designéra, který se ve svém nejnovějším díle rozhodl pořádně opřít do svých kulturních kořenů. Takže se připravte na spoustu jarmulek, pesachů, drejdlů a… ehm, nemrtvých?

Aha, to by vysvětlovalo autorem zdůrazňovanou inspiraci filmem What We Do in the Shadows. Takže, Kahn na Kickstarter vyrazil ne jen s jedním, ani se dvěma, ale hned se třemi hororově komediálními RPG hrami, všemi prodchnutými nejen židovskou tématikou, ale především spoustou černého, referenčního humoru.

V první řadě tu máme titulní If I Were a Lich, Man, ve kterém se čtyři černokněžníci pokouší dohodnout, jak se vypořádat s hrozbou zákonně dobrých paladinů plánujících vyvraždění jejich nemrtvého druhu. Pak je tu Same Bat Time, Same Bat Mitzvah, ve které se jeden z hostů slavnosti dospívání židovské dívky začne měnit na upíra a úkolem hráčů je hrozící pohromu zastavit dříve, než armáda nově nemrtvých teenagerů vysosá z celé párty všechen punč i krev. A na závěr si můžete zahrát Grandma’s Drinking Song, zpěvnou hru o židovské rodině, která se živí pančováním alkoholu během prohibice, což je podle všeho příběh inspirovaný Kahnovou skutečnou rodinou. 

Hra má být podle svého tvůrce ukázkou dlouholeté židovské tradice využívání humoru k nahlížení na vážná témata a nástiny jeho her vskutku působí jako zábavné hříčky hraničící s RPG párty hrami. Všechny byste měli zvládnout odehrát během několika málo hodin a Same Bat Time, Same Bat Mitzvah například vyžaduje minimální počet sedmi hráčů. 

V době psaní článku zvládla kampaň desetinásobně překonat svůj původní cíl 111 tisíc korun a do jejího konce zbývá ještě 9 dní. Všechny hry můžete získat za 446 korun v .pdf, za 669 se k nim přidají fyzické dreidly a za 892 korun dostanete kompletní fyzickou edici. Rozesílání fyzických prduktů by mělo započít v polovině září a za dopravu zaplatíte od 446 do 557 korun plus VAT

Nejnovější články