Humble Bundle prodlužuje svůj nejúspěšnější balíček s Pathfinderem, zatímco vychází nová příručka
Novinka zdroj: Paizo

Humble Bundle prodlužuje svůj nejúspěšnější balíček s Pathfinderem, zatímco vychází nová příručka

28. 2. 2023 12:43 | RPG | autor: Michal Krupička |

Dobře, z kontroverze kolem D&D bude RPG svět ještě nějakou dobu žít, mluvit o ní a nechat se jí ovlivňovat. Pokud z toho bude někdo těžit, a nás autory článků nepočítám, bude to právě asi nejsilnější konkurent Wizards of the Coast na poli fantasy RPG, a to Paizo se svým Pathfinderem. Už jsme vás informovali, že hned po vypuknutí celého licenčního šílenství se příručky téhle hry vypařily ze skladů rychlostí takovou, že sám vydavatel nestíhá zásoby doplňovat. Zároveň s tím začal balíček knih nabízet i internetový obchod Humble Bundle.

Je vidět, že se to doopravdy vyplatilo. Po balíčku příruček a doprovodných materiálů je totiž taková poptávka, že se provozovatel obchodu rozhodl nechat celý balíček k dispozici o celý týden déle, tedy až do druhého března. Navíc se chlubí i tím, že se jedná o nejúspěšnější balík knih v historii této služby. Celkem se ho totiž prodalo přes 100 000 kusů a vybral více než 4 miliony korun na charitu. Celkově velmi slušná čísla. Bohužel se nám ale už nedostává informace, kolik se běžně takových balíků prodá.

Pokud jste ale váhali, zda si digitální knihy pořídit, máte pár dní k dobru. Výběr obsahuje jak základní příručky, tak několik rozšíření a nic tedy nebrání tomu se rovnýma nohama ponořit do hry, která sice z D&D přímo vychází, ale za roky své existence se osamostatnila a dala vzniknout svému originálnímu světu i pravidlům, která jsou na první pohled trochu složitější, ale zároveň komplexnější než u svého staršího bratra. Hlavně je to vidět v mnohem volnější tvorbě povolání a možnosti vývoje postavy. Ostatně 28 knih za necelých 550 korun vám nějakou dobu zase nikdo nenabídne.

Zároveň 22. února vyšlo další rozšíření pro Pathfinder nazvané Treasure Vault. Tahle kniha je situovaná do dračího doupěte plného pokladů a provede vás v ní koboldí asistent velkého zlého draka. Na první dojem to působí jako nové dobrodružství, ale není tomu tak. Jedná se jen o stylizaci knihy, která nabízí přes šest stovek nových předmětu rozdělených do tematických kapitol, respektive komnat dračí sluje.

Nejde jen o nové zbraně, zbroje i víc než stovku lektvarů nebo seznam magických tetování a mocných předmětů, co si za propůjčení své síly budou žádat něco na oplátku. Nechybí ani kapitola, která přidává, rozšiřuje a upravuje pravidla pro výrobu vlastních předmětů. Na své si přijdou snad všichni. Kdo by ostatně nechtěl vládnout třeba štítem, který má schopnost přeměnit hrdinu na živoucí kometu? Pathfinder Treasure Vault je k dostání jak ve fyzické edici v pevné vazbě, tak v elektronické PDF verzi (nikoliv ale ve zmíněném bundlu).

Nejnovější články