Humble Bundle nabízí víc než padesát RPG knih se světy i pravidly
Novinka zdroj: Humble Bundle

Humble Bundle nabízí víc než padesát RPG knih se světy i pravidly

24. 1. 2023 11:20 | RPG | autor: Michal Krupička |

Každému se občas hodí trocha té inspirace. Ať už milujete vlastní propracované světy nebo předpřipravené kampaně, příval nápadů se prostě hodí. Právě na to spoléhá nový balíček RPG knih v obchodě Humble Bundle. Ten je tentokrát výběrem od vydavatelství Kobold Press a několika dalších. Za 23€, tedy 550 korun nabízí pořádnou dávku obsahu v anglickém jazyce – konkrétně přes padesát příruček, které mají tentokrát jedno společné: Zabývají se světy pro vaše hraní.

Většina z nich vám představí nové kontinenty a království, vysvětlí jejich historii i současnost a doplní vaše herní sezení o nová monstra, kouzla, bohy, předměty nebo i NPC, které hráči mohou na svých cestách potkat. Dodají mapy a často i kampaň nebo alespoň kratší příběhy, na jaké můžete své dobrodruhy vyslat. Většina knih je navíc kompatibilní s populární pátou edicí Dungeons & Dragons, ale zároveň bývají využitelné i na jiné vámi oblíbené systémy.

Můžete se tak třeba v Southlands podívat mezi písečné duny a na látajících lodích prozkoumávat ruiny i džungle po cestách mezi vzdálenými městy. Book of Ebon Tides vás zase zavede do temného světa víl, které rozhodně nejsou roztomilé a místo smíchu a radosti vám na jejich dvorech hrozí spíš otrávené ostří do zad.

Humble Bundle Kobold Press 4 zdroj: Humble Bundle Humble Bundle Kobold Press 1 zdroj: Humble Bundle

Empire of the Ghouls vás zavede do města Zobeku, a hlavně do jeho katakomb, kde se začali ztrácet lidé z města. A že to nebude cesta jednoduchá, dokazuje kampaň určená pro postavy od první až do třinácté úrovně. The Blight zase odhalí stejnojmenné hororové město na ploše celých šesti knih a provede vás jeho uličkami, blázinci a nechá hráče se střetnout třeba i se zdejší verzí Jacka rozparovače.

To ale není zdaleka vše. Další knihy se soustředí na rozšíření hry i bez světů. Najdete tu nové grimoáry narvané až po okraj kouzly. Generátor náhodných setkání pro vaše hry. Dojde řeč i na všemožné bestiáře plné nemrtvých nebo jiných monster ze všech koutů fantasie. Dokonce můžete i nostalgicky zavzpomínat u dvou čísel magazínu Phylactery, který bych asi nejlépe přirovnal třeba k českému Dechu Draka (schválně, kdo si jej ještě pamatuje).

Na konec balíček obsahuje i několik svazků nových pravidel, jako jsou třeba Gangbusters zasazení mezi mafiány z osmdesátých let. Můžete se navíc seznámit i s Old-School Essentials, které nabízejí vlastní jednoduchá pravidla, která jsou opět kompatibilní s Dungeons & Dragons. Tentokrát ale ne s 5e, ale těmi původními z roku 1981. Přinášejí tak hráčům možnost proniknout do nespočtu nových světů, ale zároveň i znovu prožít dobrodružství stará už více než 40 let. Pokud nevládnete angličtinou, tak konkrétně tato pravidla se už díky vydavatelství Mytago dají sehnat i v češtině.

Balíček od Humble Bundle prostě nabízí pro každého něco. Jeho koupí navíc přispějete neziskové organizaci Comic Book Legal Defense Fund, která se zabývá právní podporou nezávislých komiksových tvůrců a spolupracuje s knihovnami na zařazení komiksů do jejich portfolia.

Nejnovější články