Forest of Hate rozšiřuje sérii dobrodružství pro Warhammer Fantasy Roleplay
Novinka zdroj: Cubicle 7

Forest of Hate rozšiřuje sérii dobrodružství pro Warhammer Fantasy Roleplay

11. 7. 2023 16:52 | RPG | autor: Michal Krupička |

Už vám Pavel svými články otrávil Symbaroum? Vysvětlil, proč jeho kampaň není to pravé ořechové, čemuž věnoval dokonce dva články? Přesto vám pořád chybí temné hvozdy, elfí ruiny a pověrčiví vesničané? Pomoc je snadná. Přichází od Cubicle 7 a jmenuje se Warhammer Fantasy Roleplay.

Jak už jsem psal v recenzi, jedná se o natolik skvělá pravidla, že si ode mě vysloužila Zásah! A teď pro ně vychází jeden z příběhů, které vydavatel souhrnně nazývá Old World Adventures. Tento se jmenuje konkrétně Forest of Hate a provede hráče atmosférickým dobrodružstvím, které by se svou atmosférou dalo přirovnat právě ke slavnému švédskému RPG.

Kampaň je určená pro postavy s povoláními na druhém a třetím stupni. Zavede je do východních lesů Laurelornu, které sužuje záhadná nemoc, na níž nepomáhají léky ani modlitby. Jelikož tohle místo je hlavním zdrojem dřeva v císařství, přijít o něj není zrovna dobrý nápad. Vaši hrdinové se tak budou muset vydat vyšetřit, co za tím záhadným morem stojí.

To samozřejmě nebude jen tak. Obyvatelé lesních vesnic jsou nedůvěřiví a pověrčiví. Je třeba se postavit nejen nepřátelům a ničivým silám, ale i předsudkům a diskriminaci. Navštívíte nejen lesní vesnice a dřevorubecké tábory, ale také prastaré elfí ruiny. Při tom všem rozkryjete machinace, které hrozí vrazit dýku do zad celému císařství a rozpoutat mnohem větší konflikt, který začal už v době válek mezi elfy a trpaslíky.

Old World Adventures zdroj: Cubicle 7 Old World Adventures zdroj: Cubicle 7

Knihu jde koupit jen v PDF verzi jako všechny ostatní díly Old World Adventures. Všechny se pohybují od 90 do 200 korun a mají většinou kolem 30 stran. Dozvíte se v nich o příběhu, jeho pozadí, NPC a mechanikách, které hra vyžaduje. Kdyby vás nelákal poslední výlet do lesů Laurelornu, můžete se vydat třeba po stopách ukradeného parního tanku v The Emperor's Wrath.

Co takhle vyřešit problémy s nemrtvými a blíž se seznámit s kněžími boha smrti Morra v Hell Rides to Hallt? Postavte se goblinům a dalším nebezpečím během svátku Mondstille v The Spirit of Mondstille nebo zkuste hororový příběh v Sylvánii ve Feast of Blood, kde bude družina muset přežít krvavou hostinu, která kupodivu není pořádaná tamějšími upíry.

Old World Adventures zkrátka slouží jako příběhy na jedno až dvě sezení, které prokládají hlavní děj vaší kampaně. Pomáhají poznat a rozšířit svět Fantasy Warhammeru a většinou je napsal někdo z komunitně známých tvůrců. Zároveň mohou sloužit jako předěl jednotlivých rozšíření a kampaní, které vycházejí ve větších knihách. Třeba právě Forest of Hate skvěle poslouží k tomu, aby družinu uvedl do míst, která se popisují v příručce Archives of the Empire Vol 1.

Pro ty, co nemají rádi elektronické verze příruček, je tu jediná možnost: Počkat. Fyzické sborníky dobrodružství totiž časem také vychází. Tyhle knihy většinou obsahují pět tematických dobrodružství naráz a prodávají se ve fyzické kopii jako třeba výše zmíněné Archives of the Empire Volume 1.

Jak už jsem psal v recenzi, v základní příručce nějaké to dobrodružství chybí. Nicméně Cubicle 7 jich vydává víc než dost a dají se v elektronické verzi sehnat doslova za pár korun. Zábava pro vás i celou skupinu do dvou stovek? To nezní úplně špatně, ne? Navíc, když se při koupi jednotlivých příběhů můžete vyhnout tomu kupovat něco, co vás nezajímá, nikdy si to nezahrajete a máte to jen proto, že je to součást většího (a dražšího) balíčku.

Nejnovější články