Festival Dračí Hlídky HlídCon se blíží mílovými kroky
Novinka zdroj: Black Tower Entertainment

Festival Dračí Hlídky HlídCon se blíží mílovými kroky

8. 6. 2023 10:15 | RPG | autor: Michal Krupička |

Druhý ročník třídenního festivalu zaměřeného na Dračí Hlídku zvaný jednoduše HlídCon se skutečně blíží a lze ho navštívit už tento víkend v Praze. Program začíná už v pátek 9.6. od 18:00 a končí se v neděli v 16:00. Návštěvníky nečeká ale jen Dračí Hlídka. Jsou tu hosté, přednášky, workshopy, soutěže a mnoho dalšího včetně linie nazvané Dračí Líheň pro začínající hráče, co se do Dračí hlídky a obecně světa RPG her chtějí teprve ponořit. Až do vyprodání míst nechybí ani možnost se ubytovat ve spacáku v prostorách konání akce.

Hned po pátečním zahájení čeká fanoušky Hlídky velká věc: Křest pravidel pro pokročilé. Kromě pub kvízu a nočního kina se rozjede i blok oneshotů nebo je možné posedět na zahradě u ohně s kytarou a seznámit se s ostatními návštěvníky. V sobotu pak naplno začne série přednášek, sdílení informací o hlídce a workshopy.

Na své si přijdou vypravěči, kteří se dozví třeba to, kde brát materiál na tvoření příběhů a jaké pomůcky moderní PJ využívá, či se dokonce mohou poučit o tom, jak kreslit mapy v powerpointu. Hráči zase můžou navštívit přednášku o tom, jak na hraní rolí. Con ale nepřináší rady jen pro hraní u vás v obýváku. Část programu je věnovaná i VTT, tedy hraní RPG pomocí počítače a nějakého programu. Dozvíte se něco víc o Tebletop Simulatoru nebo Foundry.

V rámci doprovodného programu zase nechybí herna na deskové hry. Tam si můžete vyzkoušet třeba Frostpunk, Osud dobrodruha nebo hry od vydavatelský Blackfire. Nechybí ani herna videoher, kde se vrhnete třeba do retroher jako je Wolfenstein, Doom nebo Quake 3. Ve VR se pak chystá turnaj v rytmické hře Ragnarock.

Dračí hlídka zdroj: Black Tower Entertainment

Akce se bude účastnit i RPG Forge a zájemci si během soboty vyzkouší, jak se taková figurka dá nachystat od začátku až po finální barvení, a to pod dohledem odborníků.

One shoty už jsou teď téměř vyprodané, ale během celé akce se nabízí i možnost volného hraní. Herní linie se tady zaměřuje výhradně právě na Dračí Hlídku a nic jiného tedy nečekejte. K dispozici i pro volné hraní ale budou ambasadoři, kteří poradí nebo sami krátké herní seance povedou. V sobotu navíc budete mít exkluzivní možnost vidět hrát Hlídku i samotného Františka Kotletu.

Hostů bude ostatně víc než dost. Akce se zúčastní známé tváře české YouTube scény zaměřené právě na RPG. Můžete se potkat s členy skupin jako Na tahu nebo Skoro hrdinové. Budou tu autoři knih Družina Horských šelem nebo Neviditelná kniha. Nechybí ani ilustrátoři českých RPG knih nebo Kikimora team, který vydává deskovky, knihy, oděvy a merch. Ten bude k dispozici i pro Hlídcon s tematickými tričky a plackami.

Není se dokonce ani třeba bát, že by nebylo co jíst. Jídlo je zajištěné ve spolupráci s firmou Dieta v Krabičce, ale i místní pizzerií, a navíc na místě bude i dostatek kávy díky spolupráci s Kávou Victoria.

HlídCon je prostě pro fanoušky Hlídky povinnost. Díky linii Dračí Líhně je navíc skvělou příležitostí i pro lidi, kteří ještě RPG nepropadli, ale zajímá je.

Nejnovější články