Festival Brnocon se blíží a láká na nálož stolních RPG, deskovek i wargamingu
Novinka zdroj: Free League

Festival Brnocon se blíží a láká na nálož stolních RPG, deskovek i wargamingu

6. 6. 2023 15:04 | RPG | autor: Michal Krupička |

Už druhý ročník festivalu Brnocon pro fanoušky všech RPG her se blíží a opět se uskuteční – chvíle napětí – v Brně. I když jsou stolní RPG hlavní tématikou, na své si přijdou samozřejmě i přátelé LARPů, deskovek a wargamingu. Program je totiž doopravdy bohatý a 17. až 18. června se můžete stát jeho součástí.

Stačí se v tomto termínu dostavit k ZŠ Kotlářská, žádné placení dopředu není potřeba, vstupné se hradí až na místě. Pokud jste zdaleka, Brnocon nabízí i možnost přespání ve spacáku přímo na místě konání akce a samotný lístek na oba dny vyjde na lidových 400 korun. Teď už se ale podívejme na to nejzajímavější, tedy samotný program.

Pokud máte rádi kostýmy, čeká vás soutěž, která doprovází celou dobu konání akce. Tvůrci dokonce slibují, že pokud se najde dost dobrovolníků, bude čas si vyzkoušet i nějaký ten kratší LARP. Celý con taky bude provázet další soutěž o ceny a tombola se spoustou tematických odměn pro výherce.

Své uši budou moci účastníci potěšit u koncertu Sukuba Ensemble, kteří hrají pecky z videoherních soundtracků jako je Kingdom Come, Fallout nebo Zaklínač a jejich členem je i náš Kuba Špiřík, který pro ZeStolu píše recenze deskovek. Ostatně na místě bude přítomná i naše RPG sekce, tedy já a Pavel Bareš, byť jen v roli návštěvníků. 

Dále bude na akci možnost potrápit vaše kreativní duše a předvést umění v malování wargamingových figurek pod dohledem profesionálů ve fantasy hře Conquest od Para Bellum a rovnou si ji na místě i vyzkoušet. U deskovek vás ostatně také bude vždy čekat někdo z personálu, aby poradil, jak hrát. Hlavní část programu ale samozřejmě bude právě o RPG hrách.

Kolem nich se taky bude točit většina přednášek a samozřejmě budou hry i na vyzkoušení. Vypravěči, kteří s Brnoconem spolupracují, si pro návštěvníky připravili řadu dobrodružství, do kterých se můžete přihlásit. S pravidly vás seznámí a od vás se nečeká nic jiného než dobrá nálada a chuť hrát. Místa jsou ale omezená, tak s rezervací moc neváhejte.

Pokud se ke hraní přihlásíte před začátkem akce, vyjde vás celé sezení jen na 100 korun. Pro nerozhodné ale nejsou dveře uzavřené. Ke hraní se jde přihlásit i na místě, jen vás pak vstupenka ke stolu vyjde už na 200 korun. A že možností je doopravdy mnoho. Systémy jako Svitky Hrdinů, Jeskyně a Draci, Příšera týdne, Myší hlídka, ale třeba i zahraniční tituly jako Alien, Call of Cthulhu, Old School Essentials a další. Prostě ideální příležitost si zahrát hru, kterou neznáte a třeba vám k jejímu běžnému hraní chybí i jazyková vybavenost.

Pokud naopak máte zájem si procvičit angličtinu, nabízí se několik her právě i v tomto jazyce. Konkrétně dva příběhy z D&D 5E, jeden z Mothership RPG a poslední ze zjednodušených pravidel Příšery týdne, tedy v tomto případě originálu Monster of the week. Brnocon celkově v rámci víkendu nabídne přes třicet RPG sezení, takže si doopravdy vybere každý, ať už má rád kosmický horror nebo Conana. U rezervací her navíc najdete přehledně, pro koho jsou určené, o co v nich půjde i třeba to, jaká jazyková vybavenost se od hráče čeká.

Rezervovat jde už teď i několik deskovek. Konkrétně adaptaci slavné videohry Darkest Dungeon, deskovou verzi RPG Tales from the Loop, klasické Lords of Waterdeep a náročnou strategii Weather Machine. Cena u těchto deskovek je pak stejná jako u hraní RPG. Navíc váš čeká i dvacet přednášek o RPG, stánky a prezentace projektů, které se k celému odvětví našich koníčků vztahují. Ostatně jen RPG titulů bude k dispozici přes čtyřicet.

Brnocon zkrátka přinese kompletní zážitek pro fanoušky RPG, ale nezapomíná ani na milovníky deskovek, wargamingu a prostě celou komunitu. Nabízí možnost poznat nové systémy, podívat se, co se kutí pod pokličkou a i na to, jak hry vedou jiní a dozvědět se něco o tom, jak to vše vlastně vůbec vzniká. Navíc pokud vás cokoliv zaujme, není nic snazšího než si hru přímo na místě pořídit anebo si nechat poradit. Tak s kým z vás se tam potkáme?

Nejnovější články