Erotické 5e RPG Lewd Dungeon Adventures chystá druhý díl
Novinka zdroj: Foto: Phoenix Grey

Erotické 5e RPG Lewd Dungeon Adventures chystá druhý díl

15. 4. 2023 11:00 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Když jsem tu onehdy nevinně vtipkoval, že potřebujeme specifický subžánr pro erotická RPG, neměl jsem nejmenší tušení, že zrovna tou dobou se spouští kickstarterová kampaň pro další díl náruživého RPG Lewd Dungeon Adventures. Což je fanouškovský 5e suplement napsaný americkou autorkou erotických románů, která si jednoho dne řekla, že D&D by bylo mnohem lepší, kdyby se v něm místo dvacetistěnek házelo kamasutra kostkami z pouťového stánku.

Hele, dělal jsem si z toho legraci tehdy a můžu si ji dneska klidně dělat znovu, ale jestli chcete údernou pointu nakonec, je to tahle: První Lewd Dungeon Adventures v té kickstarterové kampani vydělali víc než čtvrt milionu dolarů. A nad tím se nos neohrnuje.

Objevila autorka díru na trhu? Nebo prostě jen přišla se správným bizárem ve správnou chvíli? To se uvidí brzy, podle toho, kolik fanoušků se vrátí pro druhý chod v podobě aktuálně běžící kampaně pro další lechtivé dobrodružství zvané Price of the Dragon.

 

Víte co, na jednu stranu mám chuť hodit všechny pubertální vtípky za hlavu a prostě k Lewd Dungeon Adventures přistoupit jako k regulérnímu produktu. Však už mi není patnáct, jsem dospělý člověk, který chápe, že sex je běžnou součástí lidského života a že roleplayové hry mají ze samotného principu k odehrávání všemožných fantazií, těch dospělých včetně, přirozeně blízko. Většina z mých herních sezení se tedy do nespoutaných orgií obvykle nezvrhává, ale když to člověk vezme kolem a kolem, vlastně není nic moc šokujícího na RP hře, která s něčím takovým dopředu počítá, no ne?

Na druhou stranu, když se dívám na výňatek z příručky popisující scénu, ve které musí Hrdina otevřít skryté dveře na mrazivém vrcholku hory tím, že se nechá od svého Božstva (tedy Vypravěče) uspokojit v knihou určené poloze – a následně si ubrat d4 životů za omrzliny na nahatém zadku – omlouvám se, musím se smát, a možná ne z těch důvodů, ve které autoři doufali. A také trochu skučet, protože modifikace pro vícero hráčů v této scéně zní: „Tento akt může být proveden kterýmkoli Hrdinou v družině.“ A omlouvám se, ale to je prostě jenom špatný game design. Co má zatím dělat zbytek družiny? Jít ohřívat popcorn do mikrovlnky? Tleskat do rytmu?

Price of the Dragon: A Role-Playing Game for Couples zdroj: Foto: Phoenix Grey

Kickstarterová kampaň sotva začala a má stále téměř celý měsíc, aby ukázala, zda Lewd Dungeon Adventures dokážou zaujmout napodruhé, když už nemají výhodu překvapení. Pokud ano, možná si na ně kolektivně zavzpomínáme u novinky o třetím dílu, jak naznačuje optimistické využití slova „série“ na stránce kampaně. Do té doby se račte třeba zakuckat nad ilustrací tohohle penisového hot dogu. Nic přístupnějšího prý autoři na Kickstarteru zveřejnit nemohou.

Nejnovější články