Dungeons & Dragons dostane vlastní hraný seriál
Novinka Obrázek z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | zdroj: Hasbro

Dungeons & Dragons dostane vlastní hraný seriál

13. 1. 2023 9:18 | RPG | autor: Michal Krupička |

Jeden film nestačí! To si museli říct pohlaváři v Hasbro a odklepli objednávku prvních osmi epizod hrané adaptace Dungeons & Dragons v podobě seriálů. Ta by měla časem vyjít ve službě Paramount Plus, která na ní spolupracuje s eOne, což je studio zajišťující filmy a seriály přímo pro Hasbro, majitele značky D&D. Hasbro ho koupilo už v roce 2019 a díky tomu dostalo pod svá křídla řadu značek, jako je třeba Prasátko Pepa. Od té doby to rozhodně není první adaptace, na které se Hasbro podílí. První přišla série podle legendární deskové hry Cluedo a ve vývoji je další podle neméně známé hry Risk.

Obě společnosti ostatně připravují i filmovou adaptaci Dungeons & Dragons: Čest zlodějů s Chrisem Pinem a Michelle Rodriguez, která půjde do kin 30. března. Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by spolu měly obě adaptace slavné RPG značky něco společného. Vlastně o seriálu víme zatím docela málo. Kromě počtu epizod také třeba to, že adaptaci seriálu bude mít na starosti Rawson Marshall Thurber. Ten za sebou má trochu bolestivé produkty jako Red Notice, Mrakodrap a Centrální inteligence. Na druhou stranu i fajn filmy typu Millerovi na tripu.

Na jednu stranu se tak nabízí myšlenka, že bychom mohli vidět Dwaynea Johnsona jako barbara nebo alespoň jeho menší cameo, protože se zúčastnil posledních tří jeho filmů. Ale na stranu druhou ani on, Gal Gadot a Ryan Reynolds nedokáží zachránit všechno. Protože Red Notice od Netflixu si odnáší spíše průměrná hodnocení.

Každopádně na detaily si budeme muset ještě nějakou dobu počkat. A kdo ví, třeba nás Hasbro v brzké době překvapí oznámením chystaného D&D cinematic universe nebo něčeho podobného ve stylu Marvelu. Do té doby si můžete ukrátit čas povedeným animovaným seriálem The Legend of Vox Machina na Amazon Prime a doufat, že hraný seriál bude alespoň na úrovni reklamy, která vznikla pro Renault jako hraná verze legendárního animovaného seriálu z osmdesátých let nazvaného Dungeons & Dragons. Jeho postavy se ostatně mají mihnout i v chystaném filmu.

Pokud už máte shlédnutý The Legend of Vox Machina a nemůžete nových D&D adaptací dočkat, nezbývá vám zatím nic jiného, než si pustit původní film z roku 2000, který byl u nás vydaný jako Dračí doupě. A pokud i ten už máte za sebou, možná jste nevěděli, že tenhle „geniální“ kousek z nějakého zvráceného důvodu má ještě dvě pokračování nazvané Dračí doupě 2 a Dračí doupě 3: Kniha děsivé temnoty... Po jejich shlédnutí vás mohou nové projekty snad už jen mile překvapit. Tedy doufejme.

Nejnovější články