Druhý Terminátor dostává vlastní RPG
Novinka zdroj: Nightfall Games

Druhý Terminátor dostává vlastní RPG

13. 4. 2023 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Terminátor se nezpochybnitelně řadí mezi klenoty světové kinematografie, tedy alespoň jeho první dva díly. Ikonická role Arnolda Schwarzeneggera dala ovšem vzniknout celému univerzu prostupujícímu snad všechna média. Knihy, komiksy, hry a samozřejmě i filmy a seriály.

Když Nightfall Games přišlo na Kickstarter s RPG inspirovaným prvním filmem, nemohlo jinak než uspět. Hra nazvaná prostě The Terminator RPG vyšla roku 2022 a teď je čas na pořádný nášup. První rozšíření je totiž právě na Kickstarteru a požadovanou částku vybralo během 42 minut. Věnuje se druhému filmu a nese název The Terminator RPG: T2 Judgment Day.

 

Hlavní děj hry se ale neodehrává přímo v době filmů, naopak se podíváme do temné budoucnosti, kdy zbytky lidstva formují odboj proti Skynetu. Ten místo generování obrázků produkuje smrtonosné stroje a snaží se lidstvo vymazat z povrchu zemského.

Ujmete se lidských rebelů nebo přeprogramovaných terminátorů a pustíte se do boje v postapokalyptické pustině, ale samozřejmě se můžete vydat i na cestu časem. Pravidla pracují nejen s fakty z filmů, ale i z rozšířeného univerza Terminátora a postavy i události z obojího představují ve svých knihách. Najdete tam zpracované postavy jako Sarah Connor, Milese Dysona nebo starého dobrého T-800.

Postavy se nově mohou stát třeba přeprogramovaným terminátorem T-1000 nebo TDC, tedy lidským elitním komandem, které se specializuje na cestovaní časem. Dočkáme se třeba i pokročilých pravidel pro hackování a dalších časových období. Kromě budoucnosti a zlatých osmdesátek, kdy se odehrává druhý film, se dá vypravit i do let devadesátých před události, které vedly k celé apokalypse, a pokusit se zastavit Skynet i tam.

The Terminator RPG: T2 Judgement Day zdroj: Nightfall Games

Pravidla fungují na systému S5S, který vyvinuli právě Nightfall Games pro druhou edici svého RPG SLA Industries. Tomuto cyberpunkovému RPG odehrávajícímu se v pochmurném městě Mort City se povedlo odnést si roku 2021 i cenu poroty na Ennies. Autoři teď systém přepracovali na míru potřebám Terminátora, a pokud do něj chcete nahlédnout, není nic snazšího než si stáhnout ukázku pravidel. To je ke stažení na stránkách DriveThru za libovolnou cenu. Nenechte se tedy zmást navrhovaným jedním dolarem, stačí zadat nulu!

Kromě rozšíření T2 v PDF lze samozřejmě koupit i příručku v pevné vazbě nebo verzi s tematickými kostkami a podtáckem a pravidla s alternativním přebalem. Kampaň pamatuje i na ty, kteří zatím základní sadu pravidel nevlastní, a přihazují kompletní balík tří knih. Součástí je i vyšší edice knihy s alternativním přebalem a kostkami, ale taky kniha základních pravidel a kniha obsahující příběhy a kampaně pro samotné hraní.

Navíc kampaň nekončí a odemykají se stále další odměny – mise, NPC, ale taky třeba krátké náhledy do toho, co se odehrává jinde než v Americe. Už teď budou dostupné třeba Anglie nebo Afrika a hranice cílů se rychle blíží k Australasii.

Značka Terminátor je i po letech prostě sázka na jistotu. Moderních postapokalyptických RPG není nikdy dost a odskočit si do Ameriky osmdesátých a devadesátých let je taky lákavé. Navíc v čele projektu stojí Andrew E. C. Gaska, který pracoval třeba na Alien RPG, jehož starter set považujeme za jednoznačný ZÁSAH. Pokud tedy bude Terminátor alespoň podobně dobrý, máme se na co těšit.

Nejnovější články