Chystá se RPG Plague Bearer ve světě deskovky Zombicide: Černý mor
Novinka zdroj: CMON

Chystá se RPG Plague Bearer ve světě deskovky Zombicide: Černý mor

27. 3. 2024 15:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Není pochyb o tom, že deskovková série Zombicide je pořádně populární a teď se jí konečně dostává RPG adaptace. Vydavatel CMON oznámil Plague Bearer: Dark Fantasy Roleplaying vycházející z předlohy Zombicide: Černý mor.

Ta se odehrává v alternativním středověku plném nemrtvých. Sami tvůrci ale upozorňují, že největší temnota světa (snad jako ve všech zombie žánrovkách) neleží v nekromantech a jejich oživlých posluhovačích, ale v samotných lidech. Jak taky jinak.

Každopádně už teď víme, že i když se jedná o hru soustředící se na přežití v temném fantasy světě, vaši hrdinové nebudou žádná ořezávátka. Naopak, postavy, které ve hře vytvoříte, budou po zuby ozbrojené tanky nebo mágové s destruktivním arzenálem kouzel. Ti, co budou stát na kopci a vršit kolem sebe hromady opět mrtvých zombíků.

Budete tak procházet hrady, vesnice a další lokace zamořené nemrtvými ve snaze najít další zdroje, které vám pomohou přežít. Podle všeho navíc nebudete sami a součástí hry bude i vytváření komunity, které vám pomůže obnovit alespoň relativní zdání bezpečí a útočiště v temném světě kolem.

V prvním oznámení zatím nepadl ani náznak o datu vydání nebo bližší detaily, jak celý herní systém bude fungovat. Zatím to ale vypadá, že fandové deskovky i RPG se mají na co těšit.

Nejnovější články