Česká grimdark RPG trilogie Void nabízí jedna pravidla a tři rozdílné žánry
Novinka zdroj: Gediman

Česká grimdark RPG trilogie Void nabízí jedna pravidla a tři rozdílné žánry

30. 1. 2024 9:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Void je česká indie RPG hra, která se řadí k žánru grimdark podobně jako třeba slavný Warhammer. Je to svět zničujících válek, intrik a konspirací. Podobně jako u Warhammeru i tento jeho pomyslný bratříček má hned několik žánrů. Můžete se vrhnout do jeho fantasy, sci-fi nebo klidně science fantasy verze.

První dvě jsou vesmíry klasičtějšího střihu plné temnoty a mocných sil, poslední je pak kombinací obojího, kde proti sobě napřímo stojí magie a technologie. Celá trojice má některé historické prvky společné a potkává se s hrozivou Temnotou, která přišla ovládnout a zničit celý vesmír.

zdroj: Gediman

Vaše postavy se pak staví do role žoldnéřů, kteří se snaží v temném světě přežít, vydělat a získat prestiž. Kromě toho hra nabízí i příručky pro alternativní vedení kampaně nebo jiné skupiny postav. Navíc můžete mít specializace typu zápasník, střelec, lékař nebo kněz.

Nechybí ani hromada hratelných ras od člověka z bílých a černých říší přes všechny ty trpaslíky, gnómy a kudůky až po zlobry a obry. Tradiční rasy se můžou pak v žánrových příručkách lišit názvy i vzhledem.

Pak jsou tu ještě různé amulety, implantáty a vybavení, které pomáhají k dalším úpravám postavy. A pokud by vám to stále bylo málo, ještě si užijete sledování hned čtveřice ukazatelů vaší postavy. Kromě životů je tu i příčetnost, víra a korupce. Sám autor vystupující jako Gediman tvrdí, že herní systém, v němž podhazujete cílové hodnoty, je dostatečně jednoduchý a intuitivní, aby zvládal rychlou a svižnou akci.

Pokud vás tento ryze český svět zaujal, podívejte se na oficiální stránky, kde najdete spoustu dalších informací i všechny tři základní příručky a hromadu jejich rozšíření ke stažení. Void je totiž kompletně dostupný zdarma a jeho autor ho pořád rozšiřuje. Podobných projektů u nás opravdu moc nevzniká.

Nejnovější články