Berte zdarma hororová RPG Vaesen a Bluebeard's Bride
Novinka zdroj: Magpie Games

Berte zdarma hororová RPG Vaesen a Bluebeard's Bride

31. 10. 2023 10:56 | RPG | autor: Michal Krupička |

Halloween je doba, kdy mají příznivci hororů po celém světě žně, ať už je řeč o akcích, hrách, filmech, knihách a mnohém dalším. Tenhle rok se oslavy nevyhnou ani fanouškům TTRPG. Konkrétně dvě velice zajímavé nabídky si pro nás připravili vydavatelé společně s internetovým obchodem DriveThruRPG, který se specializuje na prodej PDFek snad všech existujících RPGček.

Jednu takovou akci si přichystalo Free League, které vám dá zadarmo Vaesen bez jakýchkoliv háčků. Tenhle horor s kořeny ve skandinávském folkloru má skvělou atmosféru a motivy celého světa, jak se ostatně můžete dočíst v Pavlově recenzi.

Jak sám píše: „Ideální materiál jak na víkendové one-shoty, tak na delší volnoformátové kampaně.“ O kvalitách knihy svědčí i to, že si roku 2021 odnesla ceny Ennie za nejlepší ilustrace v knize i monstra. Základní knihu v elektronické podobě můžete vyzvednou zdarma tady, ale pozor, nabídka platí pouze dnes.

Bluebeard's Bride zdroj: Magpie Games

O druhé hře zdarma jste možná ani neslyšeli. Jedná se o knihu Bluebeard's Bride od Magpie Games a její svět je inspirovaný slavným příběhem o Modrovousovi. Stanete se titulními nevěstami titulního Modrovouse, který vás uvězní ve svém paláci, kde vás čeká jistá smrt. Podaří se vám ji obelstít?

Hra běží na systému Powered by the Apocalypse a sami autoři ji přirovnávají třeba k Crimson Peak, American Horror Story nebo ke Společenství vlků. Kopii příručky zdarma si můžete vyzvednout tady.

Nejnovější články