„Arabské Firefly“ Coriolis dostane pulpové pokračování The Great Dark inspirované historickými expedicemi
Novinka zdroj: Free League

„Arabské Firefly“ Coriolis dostane pulpové pokračování The Great Dark inspirované historickými expedicemi

21. 2. 2024 9:13 | RPG | autor: Michal Krupička |

Coriolis označil Pavel ve své recenzi za arabské Firefly a ono to dost sedí. Tohle sci-fi od Free League se totiž rádo inspiruje v minulosti a skutečných kulturách, které převádí do své vize budoucnosti.

Je to space opera se vším všudy, běží na systému Year Zero a není se čemu divit, že patří mezi populární tituly vydavatelství. Nyní se na nás valí jeho pokračování Coriolis: The Great Dark, které vás vezme do nejtemnějších koutů vesmíru.

Celá zápletka se točí kolem cestování v lodích zvaných Greatships, průzkumu vzdálených koutů vesmíru a prastarých ruin dávno ztracených civilizací božských bytostí, zatímco musíte počítat s intrikařením mocných spolků.

Sami tvůrci tvrdí, že si vzali inspiraci z polárních expedic, které probíhali během 19 století, hlubinného potápění nebo třeba pulpové archeologie. Co vám budu povídat, představa takového Indiana Jonese, který se potápí do hlubin oceánů na zamrzlém měsíci neprobádané planety a neví, co ho čeká, je velice lákavá.

Víc o hře se dozvíme už 19. března, kdy začne kampaň na Kickstarteru. Free League navíc chystá pro podporovatele bonusovou odměnu, pokud hru podpoří během prvních 24 hodin. Jaká to ale bude, se dozvíme později. Pokud kampaň uspěje, dostanou její podporovatelé PDF verzi pravidel s několikaměsíčním předstihem oproti fyzickému vydání.

Nejnovější články