Alternativní americké devadesátky v RPG The Electric State lákají na Kickstarteru tisíce hráčů
Novinka zdroj: Free League

Alternativní americké devadesátky v RPG The Electric State lákají na Kickstarteru tisíce hráčů

12. 12. 2023 11:21 | RPG | autor: Michal Krupička |

O RPG The Electric State podle knihy umělce a spisovatele Simona Stålenhaga jsme vás už informovali v tomto článku. Vydavatelství Free League do jeho vývoje zapojilo známé autory i ilustrátory příruček a RPG se bude doplňovat s chystanou adaptací od Netflixu. Nebudeme se tu opakovat, protože se zaměříme na odstartovanou kampaň na Kickstarteru, kde hra vybrala už přes 6,6 milionů korun.

Hra bude podobně jako kniha koncipovaná jako cesta napříč alternativní Amerikou roku 1997. V šedesátých letech v tomto světě vynalezli technologii zvanou neuronika, která rozdělila společnost a dovedla ji na okraj úpadku. Amerika se ponořila do další občanské války a vznikly nové federace. Civilizace, jak ji známe, zanikla a něco podivného se šíří neuronickou sítí. Všechny služby se hroutí a vedení Ameriky ztrácí kontrolu. Vaše cesta začne v době, kdy vzniká titulní Elektrický stát.

Hra poběží na domácím systému vydavatele Year Zero a bude o tom, jak události změní vaše postavy. Výjevy jako obrovské zničené drony na venkově nebudou ničím divným. Naopak, možná to bude to nejnormálnější, co na výpravě potkáte. Atmosféru pomůžou navodit i samotné obrazy tvůrce Simona Stålenhaga, mezi nimiž najdete i ty, které nakreslil pro knihu, ale nakonec nepoužil.

The Electric State Roleplaying Game zdroj: Free League

V příručce najdete detailní popis Ameriky v alternativních devadesátých letech včetně nástrojů pro generování lokací, ale i předpřipravené designéry. Z nich se dá vytvořit jediná kampaň nebo se dají použít jako série krátkých samostatných dobrodružství. Nebude chybět ani 558x432 mm velká mapa Pacifiky, tedy místa, kde původně bývala Kalifornie.

RPG The Electric State můžete pořídit v kampani v PDF verzi za 544 korun. PDF ale dostanete i ke knize v pevné vazbě, která stojí 1 090 korun. K dispozici je také sběratelská edice knihy s látkovým přebalem ozdobeným grafity ze hry, která je ještě zhruba o tisícovku dražší. Poslední je pak sběratelský balík, kde kromě sběratelské verze knihy najdete i zástěnu pro vypravěče a kostky, za což dáte 2 600 korun. K ceně je samozřejmě potřeba přičíst ještě poštovné, které do EU vychází mezi 350 až 400 korunami.

Jsou tu i dodatečné odemčené cíle jako dvojice nových archetypů postav a jedné lokace, ale za zmínku stojí hlavně digitální art book a modul pro VTT, konkrétně pro Alchemy, kde hry od Free League vychází už se železnou pravidelností. Kampaň se navíc blíží i k poslednímu milníku, který hru rozšíří o sólo pravidla.

Kromě toho ještě po konci kampaně všichni přispěvatelé dostanou k dispozici alfa verzi pravidel, díky níž si hru vyzkoušejí s předstihem. PDF verze hotových pravidel navíc bude zaslaná všem přispěvatelům hned, jak bude hra hotová, tedy ještě před fyzickým produktem, jehož vydání se odhaduje na listopad příštího roku. Do konce kampaně zbývá zhruba týden.

Nejnovější články