Sázky, prosím! - Tak trochu jiná párty hra
Komerční sdělení zdroj: Tlama Games

Sázky, prosím! - Tak trochu jiná párty hra

2. 2. 2024 14:39 | Komerční sdělení | autor: Inzerce

Představení hry

Jestli jste někdy hráli ruletu, tak si dokážete přibližně představit, jak vypadá herní deska. Je to v podstatě jedna velká síť polí, kde si můžete vsadit na libovolného koně na první, druhé a třetí pozici. Políčka napravo přitom nabízejí největší výhry, a čím víc nalevo umisťujete, tím větší je i postih, který utrpíte, pokud se vaše sázka nesplní (čísla v červeném kroužku). Naštěstí narozdíl od spousty dalších her tohoto typu, tady nemůžete jít do mínusu. Do začátku dostanete pár žetonů v hodnotách 1 - 5, o které nikdy nepřijdete, zapne se webová aplikace (ideálně), a můžete se rovnou pustit do hry.

Jak vypadá závod

Samotný závod probíhá v reálném čase. Aplikace za vás hází kostkami, pohybuje koňmi, a celé dění také příslušně komentuje - toho je schopna jak v naší krásné češtině, tak i v angličtině, popřípadě v jiných jazycích, podle nastavení. Pokud nejste nadšenci moderních technologií, určitě vás potěší i možnost, že hra umožňuje kterémukoli z hráčů zastat roli komentátora bez použití dalších technických vymyšleností. V krabici najdete totiž jak desku sázek, tak i závodiště, včetně potřebných figurek koní, a dokonce i speciálních pravidel, díky kterým se bude moci do hry zapojit i zmiňovaný komentátor.

sazkyprosim2 zdroj: Tlama Games

Hraje se celkem na čtyři kola, a klíčovým slovem je tu postřeh. Musíte neustále sledovat, který kůň je nejvíc vepředu, a jakmile si vyberete favorita na výhru, rychle umístite svůj žeton na herní desku. Samozřejmě, že ostatní hráči budou dělat totéž! Čím později svůj žetonek umístíte, tím horší podmínky dostanete. A aby toho nebylo málo, kromě sázek na první tři místa vám hra poskytne i možnost sázet na to, který kůň doběhne v jakém pořadí, jestli budou nějací Opozdilci (tzn. že někteří koně se nepohnou z boxů) a další možnosti, které se v každém kole losují náhodně.

sazkyprosim4 zdroj: Tlama Games

Sečteno, podtrženo

Kromě toho do vás hra pořád láduje nějaké bonusy, většinou v podobě nových speciálních schopností, nových typů žetonů, kterými můžete uzavírat sázky, apod. Díky tomu máte neustálý pocit, že se situace každou chvíli otočí ve váš prospěch, a že teď rozbijete bank - zkrátka a dobře jako při skutečných dostizích. Jak již bylo řečeno, tady nemůžete o svoje těžce vydřené peníze přijít (rozhodně ne o ty, které jste dostali do začátku). Takže ať už dopadnete jakkoliv, nikdy se nedostaví nechvalně známý pocit prohry, jako u jiných her. Tady buď vyhrajete, a nebo vyhrajete ještě víc.

Sečteno, podtrženo, kdybychom měli deskovou hru Sázky, prosím! popsat v dostihové terminologii, rozhodně by doběhly mezi našimi prvními párty deskovkami uplynulého roku.

sazkyprosim3 zdroj: Tlama Games

Nejnovější články