Čtyřmi slovy, jedním dechem - Nástupce Krycích jmen?
Novinka zdroj: Tlama Games

Čtyřmi slovy, jedním dechem - Nástupce Krycích jmen?

5. 3. 2024 10:48 | Komerční sdělení | autor: Inzerce

Čtyřmi slovy! je hra, která vyšla česky relativně nedávno, a za necelé dva roky, co je na světě, sklidila více než slušný úspěch. Někteří o ní hovoří jako o nástupci Krycích jmen, která se neomylně zapsala v srdcích mnoha párty hráčů. Jak je na tom Čtyřmi slovy ve skutečnosti?

Jak na to

Na začátku hry dostanete do ruky herní desku ve tvaru čtyřlístku, a do každého rohu umístíte náhodně vybranou kartičku se slovy. Zajímat vás však budou jen dvojice slov, které vám vzniknou po obvodu desky - vaším úkolem totiž bude vymyslet nápovědy, které je spojují. A napovídat smíte všehovšudy jen "Čtyřmi slovy".

Jakmile mají všichni dopsáno, kartičky z desek odstraníte, přimícháte mezi ně jednu náhodnou (aby to nebylo tak jednoduché), a ostatní hráči mají za úkol hádat, kam která z vašich karet patří podle nápověd, které jste jim zanechali.

Nesmíte však napovídat přídavnými jmény nebo více slovy jak jedním. Čísla a zkratky jsou povoleny.

4slovy3 zdroj: Tlama Games

Hodnocení

Miluju to. A to myslím vážně. Čtyřmi slovy je jedna z mála párty her, které ve vás probudí kreativitu. Velice rychle zjistíte, že když před vámi leží deska jen s několika nápovědami, rozběhne se vám mozek na plné obrátky, a hlavou vám běží všechny možné i nemožné asociace.

Čas od času můžete i snadno spadnout do pasti. V balíčku je karet sice přehršel, ale některá slova můžou být významově příbuzná. Nic nenaštve tolik, jako když se ve hře objeví navíc karta se slovy, která se do vaší nápovědy hodí víc, než co jste tam ve skutečnosti měli.

4slovy4 zdroj: Tlama Games

Nejnamáhavější částí hry je asi vymýšlení svých vlastních nápověd. Kombinace slov, které vám mohou vzniknout, jsou skoro neomezené, a taky neomezeně šílené. A vymyslet nápovědu na slova typu "rostlina" a "génius" může být někdy opravdu fuška. Kolegyně na tuhle kombinaci vymyslela nápovědu "BAMBUS", a na otázku proč, řekla:

"No protože bambus vyroste metr za den, a to je prostě geniální!"

Ne, tohle jsme vážně neuhodli. :D

Čtyřmi slovy je párty hra, která se hned po svém uvedení stala evergreenem našeho kanclu. Když je volná chvíle, hraje se. A kdo se nechce trápit s vymýšlením nápověd, alespoň čučí, a radí.

ČTYŘMI

SLOVY

PROSTĚ

MILUJU

Je to párty hra s minimem přípravy a maximem švandy na minimálním prostoru. Jestli jste na něco takového čekali, vezměte fixky, karty a tabulky, a jděte se zamilovat. Deskovou hru zakoupíte např. na eshopu vydavatelství https://www.tlamagames.com

Nejnovější články