Zvířátka z Divukraje brzy otevřou svou první vlakovou stanici. Chystá se překlad rozšíření Newleaf
Novinka zdroj: Starling Games

Zvířátka z Divukraje brzy otevřou svou první vlakovou stanici. Chystá se překlad rozšíření Newleaf

15. 5. 2023 11:54 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Divukraj (v originálu Everdell) je titulem, který se mezi tuzemskými hráči těší nemalé oblibě. Nepochybně za to mohou překrásné ilustrace a lákavé téma, kdy v lese budujete městečko pro zvířátka. Vydavatelství Rexhry díky této popularitě neustále rozpínají svět hry.

V minulém roce vyšlo rozšíření Zvonkobraní (přináší možnost hraní v šesti), letos již byl oznámen malý balíček Rugwort a mezitím se ještě chystá dětská verze Mláďata z Divukraje. Ale aby toho nebylo málo, tak se nad to chystá překlad už čtvrtého velkého rozšíření Newleaf.

To prozatím nemá oficiální český název, ale víme, co od něj čekat. Newleaf do hry přináší docela slušnou porci novinek, jimiž si své partie dodatečně ozvláštníte. V rušném titulním městě se totiž otevřelo první vlakové nádraží, kdy tento nový druh transportu přináší nová zvířátka i mechaniky.

Těšit se můžete na nové přírůstky se speciálními schopnostmi, dodatečnou porci staveb a různé události, díky nimž lze získat karty Návštěvníků do vašeho krásného města. Integrální částí zážitku současně bude deska nádraží, na které využijete vagóny, které vám dodají suroviny. Když už se ale do kraje přidává vlaková doprava, nesmí se zapomenout ani na jízdenky. Další novinkou jsou proto žetony rezervace, jimiž si lze zarezervovat kartu, kterou chcete.

Uvedení české verze na trh prozatím nemá žádné konkrétní datum. Tým z Rexhry ale bude dělat všechno proto, aby rozšíření stihnul uvést do konce tohoto roku, respektive před Vánoci. Kdyby vám ale náhodou chyběl základ a nedaří se vám ho sehnat, vydavatelství chystá i jeho dotisk, čímž se tento problém snad vyřeší.

Nejnovější články