Kooperativní příběhovka Spící bohové konečně míří do obchodů. Těšte se i na rozšíření pro Divukraj
Novinka zdroj: Red Raven Games

Kooperativní příběhovka Spící bohové konečně míří do obchodů. Těšte se i na rozšíření pro Divukraj

21. 3. 2023 9:07 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Spící bohové, tedy příběhovka od Ryana Laukata (Cestou necestou, Zbloudilí) vyprávějící zážitky jedné expedice, která se v roce 1929 ztratila ve zvláštním světě, z něhož se díky sběru totemů bohů snaží dostat, to v tuzemské verzi rozhodně neměla úplně jednoduché. Titul se totiž docela zdržel v továrně, takže bylo třeba si na vydání trochu počkat. Avšak trable jsou úspěšně překonané a vydavatelství Rexhry včera oznámilo, že hra je již odesílaná do obchodů, takže se už pomalu můžete chystat na ponoření do zdejšího poutavého vyprávění.

Jestli už nyní víte, že se nemůžete dočkat, až na průzkum místních ostrovů vyrazíte, máte ještě šanci vytvořit předobjednávku za 2 049 korun. Když budete dostatečně rychlí, získáte bonus v podobě promo balíčku 4 dodatečných karet, které se při hraní rozhodně neztratí. My nicméně připomeneme, že tato kampaňovka vám zabere až 20 hodin, kdy se do ní mohou ponořit až čtyři hráči, ale také samotáři. A jestli máte rádi příběhy, mělo by se jednat o jeden z nejlepších zážitků, jaký tento typ her nabízí.

Avšak pozor! Zajímavé zprávy se dozvídáme i ohledně populárního světa Divukraje. Ten zrovna koncem minulého roku dostal další velké rozšíření Zvonkobraní, které navýšilo maximální možný počet hráčů na šest, přinesl jarmark se surovinami a další karty událostí či míst. Ale nejen těmito velkými expanzemi je hra živa.

V českých obchodech lze pořídit i nějaká ta menší, mezi které patří Legendy a Slyšte! Slyšte!. První ukrývá 10 legendárních karet, jež představují hrdiny a místa, o kterých se ve zdejším světě vyprávějí velké příběhy. V druhém zase naleznete 15 karet, jež titul obohacují o 8 dalších tvorů a 7 budov. A dobrou zprávou je, že právě tato dvě rozšíření se brzy dočkají dotisku. Takže pokud jste měli trable je sehnat, brzy se to změní.

Společně s tím ještě rovnou došlo na oznámení překladu dalšího podobného balíčku, tentokrát jménem Rugwort. Ten je zaměřený především na samotáře, jelikož přidává 3 nové karty, které obsahují nového titulního protivníka v sólovém režimu. Tyto karty se ale nedoporučují používat začátečníkům. Časový horizont vydání dotisku ani novinky zatím upřesněn nebyl.

Nejnovější články