Ztracený ostrov Arnak dostane druhé rozšíření s kampaní pro jednoho či dva kooperující hráče
Novinka zdroj: Czech Games Edition

Ztracený ostrov Arnak dostane druhé rozšíření s kampaní pro jednoho či dva kooperující hráče

22. 3. 2023 12:27 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Czech Games Edition oznamuje druhé rozšíření pro oceňovanou hru Ztracený ostrov Arnak, o jejíž českou verzi se u nás stará Mindok. Zatímco prví rozšíření Velitelé expedice představilo novou mechaniku, tak druhé rozšíření The Missing Expedition se zaměří na příběhovou kampaň a rozšíření již existujícího obsahu.

The Missing Expedition láká na šestidílnou příběhovou kampaň, v níž pátráte po ztraceném profesorovi Kutilovi. Že vám to něco říká? Máte pravdu, nové rozšíření vychází ze zdarma dostupného sólo módu, který jsem svého času hodnotil velmi kladně.

Nicméně v rozšíření nepůjde o zcela identický zážitek. Přibyly dvě nové kapitoly, celé dobrodružství doznalo změn, budete čelit novým událostem, kdy vaše rozhodnutí ovlivní další scénáře a v neposlední řadě můžete celou kampaň odehrát i v kooperaci dvou hráčů, kteří si mezi sebou mohou předávat zdroje díky novým holubům.

Rozšíření ale není jen o kampani pro jednoho či dva hráče. Rovněž přináší obsah rozšiřující i standardní kompetitivní hru. Dostanete dva nové velitele – novináře a mechanika. Dále jsou tu dvě nové stupnice výzkumu, další karty setkání, nové předměty, artefakty, strážci, lokace asistenti, a dokonce můžete v běžné hře požít i události z kampaně.

Ale vás už určitě zajímá, kdy toto nové rozšíření vyjde a zda se Mindok opět postará o češtinu. Na druhou otázku je jednoduchá odpověď: Ano! A co se data vydání týče, Czech Games Edition rozšíření The Missing Expedition vypustí do světa během amerického festivalu Gen Con, tedy mezi 3. a 6. srpnem letošního roku. Na vydání na evropském trhu dojde záhy

Nejnovější články