Známe vítěze druhé řady soutěže Den deskovek. Zároveň už můžete přihlašovat své projekty do další sezóny
Novinka zdroj: Albi

Známe vítěze druhé řady soutěže Den deskovek. Zároveň už můžete přihlašovat své projekty do další sezóny

16. 2. 2023 12:42 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Všichni tvůrci moc dobře ví, jak je těžké vymyslet kvalitní stolní hru, tím spíše se s ní ještě výrazně prosadit. S tímto úkolem může do jisté míry pomoct soutěž Den deskovek, která je pořádaná společností Albi. Do ní se může přihlásit v podstatě každý nadšenec, který by rád svůj propracovaný nápad na stolní hru přetavil do reálného produktu. Šanci má každý.

V těchto dnech každopádně už máme za sebou druhou sezónu soutěže, která si v únoru odbyla své finále, během něhož byl oznámen vítěz. A tentokrát se jím stal Lukáš Buršík se hrou Vládce kočičího stromu. Ve zkratce se jedná o deckbuildingový titul, v němž hrajete za kočky, pohybujete se s nimi po herním plánu, komplikujete život soupeřům, občas ulovíte nějakou tu myšku a plníte své cíle. Kromě toho ještě postupně získáváte mléko na to, abyste si mohli pořídit silnější karty.

Buršík ve finále získal 909 z celkového počtu 1949 hlasů. Díky tomu se jeho hra podívá na pulty obchodů a bude si ji moci pořídit každý fanoušek koček. Aby ale nebyli opomenuti ani další finalisté, tak logický abstraktní projekt RunArch od Petra a Karolíny Vavřincových se umístil na druhé pozici s 566 hlasy, zatímco GameDEVS od Michala Wendla dostalo 477 hlasů.

Jestli jste však ještě nesebrali odvahu vytáhnout svůj vymýšlený projekt ze šuplíku, máte šanci to opět napravit. Albi totiž rovnou oznámilo třetí řadu, do které se můžete přihlásit za pomoci formuláře na tomto odkazu. Přihlášky je možné podat do 30. dubna 23:59. Pokud bude váš nápad vybrán do užšího výběru, budete ho moci představit v semifinále, které se bude natáčet od 3. do 5. července v zážitkovém centru Albi Chléb a hry v Praze.

Ti nejlepší, kteří zde projdou sítem poroty, se dostanou do velkého finále, jež se bude natáčet od 26. do 27. července na stejném místě. Tak co? Máte odvahu to alespoň zkusit?

Nejnovější články