Zkrachovalé tvůrce Sub Terry a Alby kupují britští Naylor Games
Novinka zdroj: Inside the Box Board Games

Zkrachovalé tvůrce Sub Terry a Alby kupují britští Naylor Games

3. 4. 2023 14:28 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Z kraje letošního roku z herního průmyslu zmizela dvě studia: Holy Grail Games (Encyklopedie, Museum Pictura, Rallyman) a Inside the Box Board Games. Druhého jmenovaného, které se proslavilo hrou Sub Terra a spoustu lidí natěšilo na obrovský gamebook Alba, se týká dnešní novinka.

O co přesně šlo v případě Inside the Box Board Games, se dozvíte v minulém článku, ale ve zkratce: Šlo samozřejmě o finance, kdy zdražování v souvislosti s pandemií a válkou na Ukrajině vysálo rezervy studia. Jeho zakladatel Peter propustil všechny zaměstnance a doufal, že projekty dotáhne sám, ale tak se nestalo.

Později se ukázalo, že Peter stále dluží svým zaměstnancům výplaty a důchodové, načež studio před měsícem vyhlásilo bankrot s tím, že již tehdy kdosi projevil zájem o skoupení jeho aktiv. Během víkendu mi pak jako backerovi gamebooku Alba přišla zpráva, že kupec se skutečně našel.

Veškeré intelektuální vlastnictví britského studia Inside the Box Board Games koupilo jiné britské studio Naylor Games. To nese název po svém zakladateli a designérovi v jedné osobě, Jamesi Naylorovi, který dosud vydal jedinou hru Magnate: The First City v roce 2021.

Nicméně jeho studio letos plánuje vydat hru 21X, jakýsi blackjack s algebrou, dále Game Jam, v němž děláte hry a v příštím roce bude vydávat rozšíření Grand Tour pro klasickou hru Snowdonia. Teď už můžeme jenom doufat, že se Naylor Games postará i o dodání her od Inside the Box Board Games, tedy již zmíněnou Albu a pokračování Sub Terry, které ještě ne každý obdržel.

V této oblasti v tuto chvíli nedostáváme žádné potvrzení, ale pokud na nějakou hru čekáte, tak se máte podělit o svůj e-mail na této stránce, aby vás v budoucnu mohl kontaktovat nový majitel her od Inside the Box Board Games.

Nejnovější články