Zatímco Albi připravuje vydání svižných Smajlíkaret, oznamuje lokalizaci velké deskovky Apex Legends
Novinka zdroj: Glass Cannon Unplugged

Zatímco Albi připravuje vydání svižných Smajlíkaret, oznamuje lokalizaci velké deskovky Apex Legends

30. 5. 2023 8:53 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jen před několika dny byla spuštěná kickstarterová kampaň pro skirmishovku Apex Legends: The Board Game, založenou na populární battle royale videohře a nabízející intenzivní týmové přestřelky se známými postavami v rámci několika režimů. Už při spuštění se navíc vědělo, že hra bude mít i českou verzi, kterou je stále možné za zajímavou cenu získat ve zmíněné kampani. Nyní ale konečně oficiálně zjišťujeme, kdo se o tento překlad postará.

Volba poměrně logicky padla na Albi. Proč logicky? Protože vydavatel s autorským studiem Glass Cannon Unplugged navázal spolupráci už dříve s českou verzí stolního Frostpunk. Tato spolupráce se pak zjevně zamlouvala oběma stranám, tudíž se prohloubí a bude pokračovat i dalším projektem. A kdo ví, třeba jednou dojde i na Dying Light, který má studio rovněž v přípravě.

Albi zároveň rovnou potvrdilo, že do češtiny se přeloží veškerý obsah, který do hry vyjde. To znamená, že kromě základu pro 2–4 hráče se této péče dočkají i dodatečná rozšíření zaměřená především na další postavy, ale také na sólové a kooperativní hraní.

Kdybyste ale aktuálně neměli peníze na rozdávání a nestihli jste tak Apex Legends: The Board Game v rámci kampaně podpořit, nemusíte zoufat. Hra u nás vyjde i v běžném prodeji. Jenom nejspíše budete muset oželit exkluzivity z Kickstarteru, mezi které patří zástěny pro hráče či hrdinka jménem Loba.

Pro vydavatelství se rozhodně jedná o další velký úlovek, ale zapomínat se nesmí ani na menší hry, do nichž spadají i nedávno představené Smajlíkarty. Jde o kapesní kvízovou hru, ve které hádáte dílo na základě trojice smajlíků/obrázků. Připravují se celkově tři verze, každá s jiným zaměřením (filmy, knihy a písničky) a se 120 díly k uhádnutí.

V balení taktéž naleznete více než 10 dodatečných karet smajlíků, abyste si mohli vytvořit vlastní hádanky. Předobjednávky jsou již spuštěné a doporučená cena činí 149 korun. S uvedením na trh se počítá 20. června.

Smajlíkarty zdroj: Albi

Nejnovější články